x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Jacques Houdek u novom "Tjednu Autora"

O njegovom jedinstvenom vokalu ne moramo puno reći. No, znate li da je Jacques autor pjesme „Živim za to“ uz koju su posljednjih deset godina mnogobrojni mladenci napravili svoje prve bračne korake? Posebno je ponosan upravo na ovu pjesmu jer ju je stvarao intimno, za svoju ljubav i bez kalkulacija, a postala je pjesma sviju.
U novom „Tjednu Autora“ pogledajte kome je posvećena, saznajte za koju je autorsku pjesmu već kod samog stvaranja osjetio da će postati velikim hitom ali i koliko je autorima važna zaštita njihovih prava.  „Publika iznad svega cijeni iskrenost. To je možda i najvažniji faktor: da publika prepoznaje što radiš i da je taj prijenos emocija i teksta koji si napisao vrlo transparentan“, kaže Jacques.

Željko Houdek, poznatiji pod umjetničkim imenom Jacques rođen je u Zagrebu 14.4. 1981. U Zagrebu završava osnovnu te srednju školu, a usporedno i glazbene škole. U osnovnoj pohađa odjel glasovir te završava i srednju glazbenu.  Glazbom se profesionalno bavi od 2000. godine kada je počeo nastupati u kultnom zagrebačkom klubu hrvatskih glazbenika „Sax“. Snimao je prateće vokale iskusnijim kolegama, a s vremenom ostvarivao sve veće i značajnije vlastite uspjehe. Na najprestižnijem američkom glazbenom sveučilištu 'Berklee College of Music' Jacques upisuje solo pjevanje.

Prvi singl, pjesma 'Čarolija', za koju potpisuje glazbu objavljena mu je 2002. godine, a njome se široj publici predstavio na Dori, hrvatskome natjecanju za pjesmu Eurovizije, gdje ga je zamijetio i maestro Zdravko Šljivac. Ponudio mu je suradnju i izrekao javnu pohvalu da se takav pjevač rađa jednom u 300 godina. Već sljedećeg mjeseca Jacques potpisuje ekskluzivni izdavački ugovor s diskografskom kućom 'Croatia Records', s kojom još i danas uspješno surađuje. U njegovoj autorskoj radionici nastaju i  pjesme „Na krilima ljubavi“, „Nema razloga“, „Ljubav bez granica“, a 2004.  i pjesma „Živim za to“. Slijede i hit pjesme „Zauvijek tvoj“ i „Stvorena samo za mene“. 

Od 2007. do danas Jacques je među TOP 15 najslušanijih izvođača u RH prema izvješću Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava. Visokim tiražama Jacquesovih izdanja svjedoči čak pet srebrnih ploča te po jedna zlatna, platinasta i dijamantna. Dobitnik je nekoliko Porina i to u kategorijama Najbolji Božićni album, Najbolji album za djecu, Najbolja muška vokalna izvedba i Najbolji novi izvođač.

Projekt „Tjedan Autora“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu

Pogledajte i autore iz prethodnih tjedana druge sezone projekta "Tjedan Autora":

Tibor i Sanin Karamehmedović (Silente) u Tjednu Autora

Tjedan Autora: Ivan Zak

Nenad Ninčević - gost novog "Tjedna Autora"

Igor D. Savin u "Tjednu Autora"

Ivo Jagnjić novi gost "Tjedna Autora"

Igor Geržina u "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Davora Tolju

Arsen Dedić - gost novog "Tjedna Autora"

Srđan Sekulović Skansi u "Tjednu Autora"

Marko Tomasović u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Damir Martinović – Mrle u „Tjednu Autora“

Jakša Fiamengo - gost novog "Tjedna Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Ines Prajo

Edi Maružin je gost novog "Tjedna Autora"

Posebno izdanje "Tjedna Autora" posvećeno Kemalu Montenu

"Tjedan Autora predstavlja Roberta Pilepića

Mile Kekin u "Tjednu Autora"

Tamara Obrovac u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Aleksandar Ljiljak u "Tjednu Autora"

Tjedan Autora predstavlja Brunu Kovačića

Željko Krušlin Kruška u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Branimir Mihaljević u Tjednu Autora

Tjedan Autora predstavlja Željka Banića

Boytronic - novi gost Tjedna Autora

Jerko Marić u novoj epizodi Tjedna Autora

Mladen Grdović u Tjednu Autora

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.