x

Ivo Jagnjić novi gost "Tjedna Autora"

Spavam danju, a radim uglavnom noću kada sam u kreativnoj fazi i to je moj ritam - tako sam najispunjeniji“, povjerio nam je Ivo Jagnjić u novom „Tjednu Autora“. „Cukar i sol“, „Ditelina s četiri lista“, „Dobro jutro“, „Dođi noćas u moj san“, „Dvi sestre blizanke“, „Kiša će“, samo su neke od mnogih pjesama koje je napisao za svoju grupu „Dalmatino“, ali skladao je i za Olivera Dragojevića, Klapu Maslina, Vicu Vukova, Doris Dragović, Tutti Frutti, Dražena Zečića, Ivu Amulića, Klapu Sv. Florijan, Trio Gušt i druge.

Ivo kaže da mu treba dosta vremena da zaokruži jednu pjesmu i da ona ispuni neke njegove kriterije unutarnjeg „gušta“ i zadovoljstva: „Svaki kreativac ima neku svoju viziju, svoj unutarnji osjećaj. Smatram da rad pop pjesme koja ima glazbu, tekst, aranžman, mora imati neki srčani moment, nešto izrazito emotivno što će se zalijepiti za nečije srce i izazvati u čovjeku neku pozitivnu emociju“. Isto tako, smatra da do naših ljudi teško dolazi činjenica da je pjesma nečije vlasništvo, upravo iz razloga što nije opipljiva.

Ivo Jagnjić, rođen je 11. travnja 1962. u Splitu. U rodnome gradu završava  osnovnu i srednju školu, a nakon toga i Višu ekonomsku školu na Sveučilištu u Splitu. U ekonomskoj struci, zapravo, nikada nije radio. Glazba je već 25 godina njegovo životno i profesionalno opredjeljenje. Prvi ozbiljniji band u kojem je svirao bio je „Kineski zid“, s braćom Deanom i pokojnim Dinom Dvornikom. S njima je snimio jedan i jedini njihov zajednički album koji je objavljen 1983. Odsvirao je sve gitare te je sudjelovao u aranžmanima pjesama. Nakon Kineskog zida prelazi u „Tutti  frutti  band“ s kojim je snimio šest albuma kao gitarist i prateći vokal. U grupi  ostaje 14 godina.

Grupu Dalmatino osniva s kolegom Zdravkom Sunarom 1998., a tada započinje i njegov autorski rad. Nagrađeni su Porinom za Najboljeg novog izvođača 2002.  Dosad su objavili četiri albuma: Cukar i sol, Dobro jutro, Lipa rič i Moj dom, a Jagnjić stavlja autorski potpis na 40 od 42 pjesme koje su na njima objavljene. Za naklade albuma primili su platinaste i nekoliko zlatnih ploča. Česti su gosti na festivalima: Splitskom, Melodijama hrvatskog Jadrana, HRF-u, Zadarfestu, CMC festivalu. Status slobodnog umjetnika Ivo Jagnjić dobiva 2003. 

Projekt „Tjedan Autora“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu

Pogledajte i autore iz prethodnih tjedana druge sezone projekta "Tjedan Autora":

Igor Geržina u "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Davora Tolju

Arsen Dedić - gost novog "Tjedna Autora"

Srđan Sekulović Skansi u "Tjednu Autora"

Marko Tomasović u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Damir Martinović – Mrle u „Tjednu Autora“

Jakša Fiamengo - gost novog "Tjedna Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Ines Prajo

Edi Maružin je gost novog "Tjedna Autora"

Posebno izdanje "Tjedna Autora" posvećeno Kemalu Montenu

"Tjedan Autora predstavlja Roberta Pilepića

Mile Kekin u "Tjednu Autora"

Tamara Obrovac u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Aleksandar Ljiljak u "Tjednu Autora"

Tjedan Autora predstavlja Brunu Kovačića

Željko Krušlin Kruška u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Branimir Mihaljević u Tjednu Autora

Tjedan Autora predstavlja Željka Banića

Boytronic - novi gost Tjedna Autora

Jerko Marić u novoj epizodi Tjedna Autora

Mladen Grdović u Tjednu Autora

 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.