x

Osim autorskopravne zaštite, HDS ZAMP je angažiran i u mnogim aktivnostima čiji je cilj edukacija građana i podizanje društvene svijesti o važnosti poštivanja autorskog prava te intelektualnog vlasništva.

Kampanje i akcije

Trenutno su aktivne (u periodičnom ciklusu) sljedeće kampanje i akcije:

  • kampanja ˝Glas autora˝ - ovom kampanjom autori žele zahvaliti svima onima koji poštuju autorska prava i na taj način cijene njihov rad i stvaralaštvo, te građane educirati o tome što za njih i njihov posao znači poštivanje autorskog prava. Podizanje razine svijesti o važnosti zaštite autorskog prava temeljni je cilj ove kampanje kojom sami autori žele pokazati da se, poštujući njihova Ustavom zajamčena prava, uvažava ono čemu su svi oni posvetili svoj život, a to je glazba. Svakome od njih glazba znači nešto posebno, provjerite što.
  • kampanja "Glazba radi za Vas" - kampanjom "Glazba radi za Vas" korisnicima glazbenih djela u javnosti želimo približiti glazbu i njezin utjecaj na njihovo poslovanje. Glazba je proizvod koji u svojem poslovanju mogu koristiti na način da osiguraju prednost pred konkurentima i bolje poslovne rezultate. Kroz ovu kampanju korisnicima su dostupni mnogi jednostavni savjeti za kvalitetnije korištenje glazbe. Provjerite kako se glazba može koristiti.
  • kampanja "Moć glazbe" - većina ljudi odmah bi se, bez razmišljanja, složila s tvrdnjom da glazba dobro utječe na ponašanje ljudi. Glazba je u današnje vrijeme svima lako dostupna i njezine učinke često uzimamo zdravo za gotovo. Međutim, osim zabavne, kulturološke i reklamne vrijednosti, glazba ima i mnoge "skrivene" i moćne učinke na ponašanje pojedinca i skupine. Upravo ti skriveni učinci glazbe bili su tema istraživanja čije rezultate predstavljamo u ovoj kampanji. Otkrijte kako glazba utječe na nas.
  • akcija ˝Stop krivotvorinama i piratstvu˝ - radi se o jednoj od najuspješnijih edukativnih akcija koje provodi HDS ZAMP u suradnji s drugim nadležnim institucijama i sestrinskim udrugama. Naime, tzv. digitalno doba u kojem živimo, uz sve prednosti i pogodnosti koje nudi, donosi također i neke odgovornosti. Tako se pojavila potreba za javnom edukacijom građana o štetama i opasnostima koje donose piratstvo i krivotvorine. Cilj akcije je prije svega edukativan, činjenice se prezentiraju na kreativan i zanimljiv način, a sve je popraćeno audio-vizualnim sadržajem i nastupima eminentnih hrvatskih izvođača.

 

Kalendar HDS ZAMP 2020 - 75 godina HDS-a

Poznajete ih kroz njihove pjesme, djela, opere i orkestracije ili portrete - no, kako izbliza izgledaju instrumenti autora zaslužnih za neka od najznačajnijih djela u povijesti hrvatske glazbe? Koju tajnu čuvaju klavirske tipke, koliko je nota još neraspleteno u žicama gitare, koja su putovanja violinskih struna? U godini obilježavanja sedamdeset i pet godina svog postojanja, Hrvatsko društvo skladatelja i njegova stručna služba ZAMP s ponosom su predstavili foto zbirku instrumentalnih suputnika nekih od naših najznačajnijih skladatelja i autora. 

 


 


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.