x

Osim autorskopravne zaštite, HDS ZAMP je angažiran i u mnogim aktivnostima čiji je cilj edukacija građana i podizanje društvene svijesti o važnosti poštivanja autorskog prava te intelektualnog vlasništva.

Kampanje i akcije

Trenutno su aktivne (u periodičnom ciklusu) sljedeće kampanje i akcije:

  • kampanja ˝Glas autora˝ - ovom kampanjom autori žele zahvaliti svima onima koji poštuju autorska prava i na taj način cijene njihov rad i stvaralaštvo, te građane educirati o tome što za njih i njihov posao znači poštivanje autorskog prava. Podizanje razine svijesti o važnosti zaštite autorskog prava temeljni je cilj ove kampanje kojom sami autori žele pokazati da se, poštujući njihova Ustavom zajamčena prava, uvažava ono čemu su svi oni posvetili svoj život, a to je glazba. Svakome od njih glazba znači nešto posebno, provjerite što.
  • kampanja "Glazba radi za Vas" - kampanjom "Glazba radi za Vas" korisnicima glazbenih djela u javnosti želimo približiti glazbu i njezin utjecaj na njihovo poslovanje. Glazba je proizvod koji u svojem poslovanju mogu koristiti na način da osiguraju prednost pred konkurentima i bolje poslovne rezultate. Kroz ovu kampanju korisnicima su dostupni mnogi jednostavni savjeti za kvalitetnije korištenje glazbe. Provjerite kako se glazba može koristiti.
  • kampanja "Moć glazbe" - većina ljudi odmah bi se, bez razmišljanja, složila s tvrdnjom da glazba dobro utječe na ponašanje ljudi. Glazba je u današnje vrijeme svima lako dostupna i njezine učinke često uzimamo zdravo za gotovo. Međutim, osim zabavne, kulturološke i reklamne vrijednosti, glazba ima i mnoge "skrivene" i moćne učinke na ponašanje pojedinca i skupine. Upravo ti skriveni učinci glazbe bili su tema istraživanja čije rezultate predstavljamo u ovoj kampanji. Otkrijte kako glazba utječe na nas.
  • akcija ˝Stop krivotvorinama i piratstvu˝ - radi se o jednoj od najuspješnijih edukativnih akcija koje provodi HDS ZAMP u suradnji s drugim nadležnim institucijama i sestrinskim udrugama. Naime, tzv. digitalno doba u kojem živimo, uz sve prednosti i pogodnosti koje nudi, donosi također i neke odgovornosti. Tako se pojavila potreba za javnom edukacijom građana o štetama i opasnostima koje donose piratstvo i krivotvorine. Cilj akcije je prije svega edukativan, činjenice se prezentiraju na kreativan i zanimljiv način, a sve je popraćeno audio-vizualnim sadržajem i nastupima eminentnih hrvatskih izvođača.

 

PROMO CD/KALENDARI

 


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.