x

Branimir Mihaljević u „Tjednu Autora“

 

„Što bi se dogodilo kada bi svi autori na jedan dan otišli u štrajk?“ pita se Branimir Mihaljević - skladatelj, aranžer i glazbeni producent u novom „Tjednu Autora“.

„Ne bi bilo muzike ni reklama na radiju i televiziji, ne bi bilo špica filmova, podloge ispod vijesti, ne bi bilo muzike niti u tramvaju ni kod masera, a ni u shopping mallu. Zatvorio bi vam se Youtube što se dogodilo u Njemačkoj. A to je samo jedan mali aspekt glazbe. Moramo biti svjesni da je svu glazbu oko nas netko nekada stvorio i te ljude treba podržavati.“, izjavio je Branimir. Koji je dio dana za njega najproduktivniji za stvaranje pjesama i što je još izjavio za „Tjedan Autora“ donosimo niže u videu:

Skladatelj, aranžer i glazbeni producent Branimir Mihaljević rođen je u Zagrebu 1975.  Glazbeno obrazovanje stekao je u srednjoj glazbenoj školi Vatroslava Lisinkog, a paralelno, već u tinejdžerskim danima, stječe iskustvo studijskih snimanja. Sa 16 godina aranžira prve albume koji se prodaju u zlatnim nakladama. U periodu od 1996. do 2002. ostvario je i vlastitu pjevačku karijeru, te objavio tri samostalna albuma. To je razdoblje obilježeno i njegovim brojnim nastupima, a najzapaženija pjesma iz tog perioda je „Daj, daj“ koja je nakon nastupa na Dori 1998. postala najizvođenija pjesma u radijskom eteru iste godine.  Do danas njegov autorski rad broji stotine pjesama koje su otpjevali neki od najpopularnijih izvođača u Hrvatskoj i regiji kao što su Crvena jabuka, Oliver Dragojević, Željko Bebek, Severina, Nina Badrić, Mišo Kovač, Zlatko Pejaković, Jasmin Stavros, Kemal Monteno, Tedi Spalato, Hari Mata Hari, Neda Ukraden, ali i neki inozemni izvođači.  Sveukupno dosad broji više od dvije tisuće objavljenih diskografskih snimaka. Dobitnik je mnogih nagrada, uključujući Zlatnu pticu za iznimnu tiražu te nekoliko festivalskih Grand-Prixa. 2010. godine s grupom Feminnem predstavlja Hrvatsku na Eurosongu. Skladao je glazbu za nekoliko igranih filmova, a njegov soundtrack za film „Slučajni prolaznik“ osvojio je dvije nominacije za nagradu Porin. Skladao je i producirao glazbu za brojne domaće i internacionalne reklamne kampanje, špice te namjenske pjesme za brojne sportske i druge manifestacije. 

Projekt "Tjedan Autora" pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem YouTube kanalu


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.