x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Srđan Sekulović Skansi u „Tjednu Autora“

Na užarenu pozornicu 22. Porina popeo se i Srđan Sekulović Skansi. Kao glazbenom producentu albuma „Ćiribu ćiriba“ grupe Psihomodo Pop uručene su mu statue za „Album godine“ i „Najbolji album rock glazbe“. Skansi je član stručnog žirija ovogodišnjeg HDS-ova festivala novog zvuka „Karlovačko Rockoff“ i naš novi gost „Tjedna Autora“.

Govoreći o njegovom autorskom opusu ne možemo ne spomenuti velike hitove Dine Dvornika „Hipnotiziran“, „Pelin i med“ i „Više ili manje“, dok je producentske suradnje ostvario s brojnim izvođačima poput Massima, Tonyja Cetinskog, Josipe Lisac te bendovima Ramirez, Gretta, Pavel, Radio Luksemburg, Markiz, Psihomodo Pop, Libar… 

Otkrit ćemo vam da je njegova najdraža pjesma „Hipnotiziran“. Iza njezinog nastanka krije se vrlo zanimljiva priča. Koja? Otkrijte sami niže u videu!

Skansi smatra da autorski i izvođački dio pjesme moraju biti u kolaboraciji jer ona inače ne može uroditi plodom. „Ljudi danas ne smatraju da je glazba vrijedna i da je treba poštovati - oni je cijene kao nešto što im se usput događa, što mogu trošiti bez reda i načina. Previše je dostupna pa je izgubila svoj 'misticizam'“, kaže Skansi. U „Tjednu Autora“ pogledajte koliko je za pjesmu važna glazbena produkcija te s čime se „bore“ hrvatski autori kada stvaraju svoja djela. 

 

Srđan Sekulović Skansi rođen je 19. studenog 1973 u Dubrovniku. Nakon  Matematičko informatičke gimnazije upisuje Građevinski fakultet u Zagrebu. Na trećoj godini odustaje od fakulteta i posvećuje se samo glazbi. Formalno glazbeno obrazovanje ne posjeduje, ali mu je glazba velika ljubav još od osnovno-školskih dana kada je u školskom tamburaškom orkestru svirao čelović.  Do odlaska na fakultet svira gitaru u grupi "The Meat", a u studentskim danima bas u punk rock bendu dubrovačkih studenata "Coma baby".

Kao producent/autor radio je na 20 dokumentarnih serijala i filmova među kojima su i „Ludi rimski carevi“ te „Hrvatski kraljevi“, a kao glazbeni urednik na HRT-u radio je na mnogim tjednim emisijama.
Tijekom godina Skansi usavršava producentsko zvanje kod Ace Razbornika u ljubljanskom Tivoli studiju, zatim s njujorškim višestruko Grammyjem nagrađivanim producentom Michaelom H. Brauerom te kod Jacka Josepha Puiga u studiju Ocean way u LA-u.

 

Projekt „Tjedan Autora“ pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu.

Pogledajte i autore iz prethodnih tjedana druge sezone projekta "Tjedan Autora":

Marko Tomasović u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Damir Martinović – Mrle u „Tjednu Autora“

Jakša Fiamengo - gost novog "Tjedna Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Ines Prajo

Edi Maružin je gost novog "Tjedna Autora"

Posebno izdanje "Tjedna Autora" posvećeno Kemalu Montenu

"Tjedan Autora predstavlja Roberta Pilepića

Mile Kekin u "Tjednu Autora"

Tamara Obrovac u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Aleksandar Ljiljak u "Tjednu Autora"

Tjedan Autora predstavlja Brunu Kovačića

Željko Krušlin Kruška u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Branimir Mihaljević u Tjednu Autora

Tjedan Autora predstavlja Željka Banića

Boytronic - novi gost Tjedna Autora

Jerko Marić u novoj epizodi Tjedna Autora

Mladen Grdović u Tjednu Autora

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.