x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

"Tjedan Autora" predstavlja Meritas

Igra slogova njihovih osobnih imena - Meri Jaman i Anita Valo - daje naziv sastavu Meritas. Anita i Meri odrasle su u Njemačkoj, a po dolasku u Hrvatsku - 1996. godine - oformile su sastav koji je do sada snimio pet albuma: 1997. debi  "Skači, pleši, vrišti", "Igra" 2000., "Na prvi pogled" 2005., "Meritas Unplugged" 2007, te nakon sedam godina pauze novi album pod nazivom "Gle!" 2014.

Nakon izlaska albuma prvijenca, u sklopu novinarske rock nagrade Crni mačak (1998.), članice sastava Meritas bile su nominirane u kategorijama za najbolji ženski vokal i nadu godine. Tri godine kasnije, album "Igra" zaslužio je nominaciju Crnog mačka za produkciju godine. Sa pjesmom "Odjednom ti" (2005.), osvojile su nacionalnu diskografsku nagradu Porin u kategoriji vokalne suradnje s Massimom Savićem s kojim su nastupile na hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije, 'Dora 2004'.

Na novom albumu ekipa suradnika je proširena. Uz Dejana Oreškovića, producenta prethodnih albuma, na ovom albumu Meritas surađuju s Lukijem te Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom iz grupe Svadbas.

Drugu koncertnu stranu sastava Meritas čini njihov zajednički tribute program s Jelenom Radan pod nazivom, When tomorrow comes' u kojemu djevojke izvode pjesme autorica koje su na njih izvršile glazbeni utjecaj.

Povodom gostovanja u "Tjednu Autora", Meri i Anita su izjavile: "Zahvaljujući ovom projektu pjesma kroz riječi autora dobiva još jednu ulogu, nova vrata do publike, na taj način slušatelj ima priliku upoznati pjesme koje je zavolio iz kuta autora - a to je rijetkost. Lijepo je kad glazbi pružamo prostor koji zaslužuje, ono mjesto od važnosti jer nas svaki dan okužuje i dijeli s nama puno trenutaka, a kroz emisiju upravo uranjamo u zanimljive priče autora. Svaka pohvala HDS-u i CMC televiziji."

Projekt "Tjedan Autora" pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu

 

Pogledajte i autore iz prethodnih tjedana:

Novi gost "Tjedna Autora" je Aljoša Šerić

Gordan Muratović u "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Darka Rundeka

Novi gost "Tjedna Autora" je Damir Urban

Ante Pecotić u "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Antoniju Šolu

Mario Vestić u novom "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Miru Buljana

Novi gost "Tjedna Autora" je Lea Dekleva

Tonči Huljić u novom "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Fayu

Denis Dumančić novi je gost "Tjedna Autora"

Rajko Dujmić u "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Peru Kozomaru

"Tjedan Autora" predstavlja Predraga Martinjaka

"Tjedan Autora" predstavlja Nenu Belana 

"Tjedan Autora" predstavlja Huseina Hasanefendića Husa

Petar Beluhan u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Zrinko Tutić otvara novi serijal "Tjedan Autora" na CMC televiziji 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.