x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Denis Dumančić novi je gost "Tjedna Autora"

Denis Dumančić najpoznatiji je kao pjevač i frontmen grupe Leteći odred, iako dugi niz godina djeluje i kao autor glazbe za druge izvođače te je prema izvješću HDS-a  jedan od najizvođenijih skladatelja u državi. Njegova skladba ˝Zorica˝ koju je napisao za mladi tamburaški sastav Mejaši, prošle je godine uvjerljivo pokorila hrvatski eter a putem stranice Youtube preslušana je više od 3 milijuna puta. Intenzivno je surađivao s mnogim poznatim i afirmiranim autorima te izvođačima hrvatske glazbene scene. Tako se njegove pjesme mogu pronaći na albumima Danijele Martinović, Massima, Borisa Novkovića, Ivane Banfić, Jasmina Stavrosa, Alke Vujice itd. 

Grupa Leteći odred svoju je karijeru započela 1992. godine kada ju je otkrio, podržao i lansirao Husein Hasanefendić – Hus.  Od 1992. godine do 2014. godine Leteći odred izdao je ukupno 11 albuma; čak osam studijskih, jedan live album s koncerta u Domu sportova i jedan kompilacijski“ best of“ album, te video snimku s koncerta u Domu sportova „Zagrebu za Valentinovo“. Veliki uspjeh band je postigao s pjesmama „Od Prevlake do Dunava“, „Sanjao sam moju Ružicu“, „Večeras je dušo rođendan tvoj“, „Zbog tebe oženiti se neću“ , „Daj mi sebe“ i mnogim drugima.  

"Pozdravljam ovaj hvalevrijedan projekt HDS-a i HDS ZAMP-a u suradnji s CMC televizijom koji su oduvijek prvenstveno podržavali domaće autore i domaću glazbu. Drago mi je da će kroz ovaj projekt slušatelji domaće glazbe moći spoznati  da njihove omiljene pjesme nije uvijek napisao i izvođač koji ih pjeva te da će autori time dobiti mali komadić medijske pozornosti da predstave sebe i svoj autorski rad. Bitno je i to da se ovim projektom skreće pažnja na činjenicu da mnogi  autori nisu i izvođači svojih pjesama te su im autorska prava jedini izvor prihoda, stoga je vrlo važno da se ona poštuju. Drago mi je da mogu biti dijelom ovog projekta u kojem se autori stavljaju u prvi plan.“   

Projekt "Tjedan Autora" pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu.

 

Pogledajte i autore iz prethodnih tjedana:

> Rajko Dujmić u "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Peru Kozomaru

"Tjedan Autora" predstavlja Predraga Martinjaka

"Tjedan Autora" predstavlja Nenu Belana 

"Tjedan Autora" predstavlja Huseina Hasanefendića Husa

Petar Beluhan u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Zrinko Tutić otvara novi serijal "Tjedan Autora" na CMC televiziji   


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.