x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

"Tjedan Autora" predstavlja Predraga Martinjaka

Predrag Martinjak rođen je 1973. godine, a na glazbenoj sceni pojavljuje se još početkom 1990-ih kao instrumentalist, izvođač i producent. Okušao se i u solističkoj karijeri: prvi album ˝Wuk˝ izlazi mu 2001. pod umjetničkim imenom P'eggy. U međuvremenu se dokazao i kao vrstan i plodan autor čije se skladbe sve češće nalaze u vrhu top lista radijskih postaja diljem zemlje.

U bazi autora HDS ZAMP-a zabilježeno je preko 200 njegovih skladbi, a prva je prijavljena još davne 1992. Surađivao je s najpoznatijim imenima naše glazbene scene kao što su Cubismo, Ritmo Loco, Songkillersi, Dino Dvornik, Vanna, Nina Badrić i drugi. No možda najuspješniju suradnju do sada ostvario je s Massimom.  Pjesma ˝Suze nam stale na put˝, za koju je Martinjak napisao glazbu i tekst, 20 tjedana nalazila se na prvom mjestu službene nacionalne radijske liste HR TOP 40. Iz tog razloga uručena mu je nagrada Instituta hrvatske glazbe Ultimativni broj 1, koju je primio zajedno s Massimom.

Povodom svojeg gostovanja u "Tjednu Autora" Predrag je izjavio: "Smatram da je ovo izuzetno kvalitetan projekt koji pomaže svakom konzumentu glazbe u shvaćanju činjenice da mu omiljenu pjesmu, koju izvodi omiljeni mu pjevač, nije nužno isti i napisao. U prilog tome uvijek se sjetim komentara jednog svog prijatelja (ne glazbenika) koji me u čudu pitao: Nije mi jasno zašto se onaj koncert zove 'Runjićeve večeri' a svi pjevaju pjesme Olivera Dragojevića. Ovakav, i nadam se svi slični budući projekti, odličan su način za promociju i afirmaciju autora, a samim tim i podizanjem svijesti krajnjeg korisnika o tome tko je napisao njihovu već spomenutu omiljenu pjesmu te da ta osoba živi od autorskog prava."

Projekt "Tjedan Autora" pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu.

 

Naš intervju s Peggyjem možete pročitati ovdje.

Pogledajte i autore iz prethodnih tjedana:

> "Tjedan Autora" predstavlja Nenu Belana 

"Tjedan Autora" predstavlja Huseina Hasanefendića Husa

Petar Beluhan u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Zrinko Tutić otvara novi serijal "Tjedan Autora" na CMC televiziji   

Foto: Anastazija Vržina 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.