x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Zrinko Tutić otvara novi serijal "Tjedan Autora" na CMC televiziji

HDS ZAMP i CMC televizija pokrenuli su zajednički projekt ˝Tjedan Autora˝, kojem je svrha široj javnosti predstaviti značajne hrvatske skladatelje iz svih glazbenih žanrova. Gledatelji će tako svaki tjedan moći pogledati novu epizodu u kojoj će im se predstaviti drugi autor, a projekt starta s priznatim hrvatskim skladateljem i kantautorom Zrinkom Tutićem

"Društvo skladatelja i Služba ZAMP uvijek su posvećivali dodatnu pažnju promicanju autorskog rada i predstavljanju hrvatske glazbe, a posebno mi je drago što je pokrenut ovakav jedan projekt koji je ljestvicu podignuo za razinu više. Suradnja sa CMC televizijom čini mi se kao dobar potez putem kojeg će šira javnost moći doznati više o hrvatskoj glazbenoj baštini, a i meni kao autoru bilo je ugodno surađivati s ekipom. Pozdravljam ovaj projekt i želim mu da ispuni svoju svrhu", izjavio je Tutić ovim povodom.   

U prvom izdanju projekta, ujedno svojevrsnoj mini-biografiji, podsjetite se na najveće hitove i najuspješnije suradnje u bogatoj Tutićevoj karijeri. Poslušajte što sam kaže o svojim pjesmama i inspiraciji za njih; o talentima s kojima je surađivao i svojim visokim kriterijima te što po njegovu mišljenju donosi današnja glazbena hiperprodukcija koju nudi YouTube. 

O liku i djelu Zrinka Tutića govore glazbeni znalci: skladatelji Đelo Jusić i Zoran Juranić, dive Tereza Kesovija, Gaby Novak i Radojka Šverko te kritičar Aleksandar Dragaš.

Na kraju, poslušajte i starog majstora na djelu, u novoj skladbi "Lud od tebe" za koju je napisao glazbu i stihove. 

Projekt "Tjedan Autora" pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00 a subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00. 

Sljedećeg tjedna autor tjedna je Petar Beluhan, skladatelj, producent i pjevač, koji je s Vladom Mirčetom i Gordanom Muratovićem Cocom ove godine osvojio Porin za najbolji album. Mayales su s albumom "2" ostvarili  izuzetno uspješan povratak. 

Projekt "Tjedan Autora" možete pratiti i na našem You Tube kanalu.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.