x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

"Tjedan Autora" predstavlja Huseina Hasanefendića Husa

Zajednički projekt HDS-a i CMC televizije, ušao je u svoj treći tjedan kada predstavlja glazbenika, skladatelj i tekstopisca Huseina Hasanefendića Husa, široj javnosti najpoznatijeg kao osnivača jednog od najpopularnijih rock sastava na području bivše Jugoslavije - Parnog valjka.

Hus se glazbom ozbiljnije počinje baviti početkom 1970-ih kada kao skladatelj i izvođač sudjeluje u sastavu "Grupa 220", a nakon njenog raspada 1975. zajedno s Juricom Pađenom osniva  "Par­ni va­ljak", grupu koja je postavila temelje hrvatskog rocka te objavila preko 20 albuma. Hus ostaje u Parnom Valjku sve do njegovog raspada  2005. godine kada  u prepunoj dvorani zagrebačkog Doma Sportova održavaju svoj oproštajni koncert s kojim obilježavaju 30 godina od osnivanja sastava. 2009. godine ponovno okuplja grupu te kreće na turneju po prostorima bivše Jugoslavije. Dugogodišnji je član Hrvatskog društva skladatelja te jedan od osnivača Hrvatske glazbene unije.

"Tjedan Autora kao koncept koji promovira autorsku snagu iza pjesama koje su postale naša svakodnevica svakako je hvalevrijedan projekt. Drago mi je da mogu sudjelovati i dodati svoj komadić u jednu puno veću slagalicu zvanu hrvatska glazba. Nadam se da će i gledatelji moći u tome pronaći nešto vrijedno i zanimljivo", zaključio je Husein Hasanefendić Hus.

O Husu i njegovoj glazbi govore Massimo, Maks Juričić, Aki Rahimovski i Zele Lipovača.

Projekt "Tjedan Autora" pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu.

Pogledajte autore iz prethodnih tjedana. 

Petar Beluhan u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Zrinko Tutić otvara novi serijal "Tjedan Autora" na CMC televiziji

 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.