x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

"Tjedan Autora" predstavlja Nenu Belana

Hrvatsko društvo skladatelja u suradnji sa CMC televizijom u četvrtom "Tjednu Autora" predstavlja kantautora Nenu Belana. Nekad frontman popularnog splitskog sastava Đavoli, s kojima je u kratkom roku postigao veliki uspjeh na području bivše Jugoslavije, te ostavio pregršt evergreenova iza sebe, kao što su "Pričaj mi o ljubavi", "Stojin na kantunu", "Bambina", "Dani ljubavi", "Ja volim je", "Ostani uz mene", "Dugo toplo ljeto", i druge.

Nakon raspada sastava 1991. godine seli u Zagreb, a 1995. godine i u Rijeku, te nastavlja s uspješnom solo karijerom i održava kvalitetan stvaralački kontinuitet, tako da je i 1990-ih godina objavio niz uspješnih pjesama kao sto su "Sunčan dan", "Vino noći", "Rock galama", "Dotakni me usnama", "Ponoćna zvona", "Ivona" i druge, a danas je solo izvođač uz prateće Fiumense.

Njegova glazba je pod direktnim utjecajem The Beatlesa, te općenito zvuka izvornog rock'n'rolla 1950-ih i britanskog i američkog pop-rocka 1960-ih godina, kao i dalmatinskih etno melodija i talijanskog belcanta, odnosno kancone.  Neno Belan & Fiumens redovito održavaju koncerte diljem cijelog prostora nekadašnje bivše države i jedni su od najzaposlenijih bendova na ovim prostorima.

Projekt "Tjedan Autora" pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu.

Pogledajte i autore iz prethodnih tjedana: 

"Tjedan Autora" predstavlja Huseina Hasanefendića Husa

> Petar Beluhan u novoj epizodi "Tjedna Autora"

> Zrinko Tutić otvara novi serijal "Tjedan Autora" na CMC televiziji


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.