"Tjedan Autora" predstavlja Predraga Martinjaka

Predrag Martinjak rođen je 1973. godine, a na glazbenoj sceni pojavljuje se još početkom 1990-ih kao instrumentalist, izvođač i producent. Okušao se i u solističkoj karijeri: prvi album ˝Wuk˝ izlazi mu 2001. pod umjetničkim imenom P'eggy. U međuvremenu se dokazao i kao vrstan i plodan autor čije se skladbe sve češće nalaze u vrhu top lista radijskih postaja diljem zemlje.

U bazi autora HDS ZAMP-a zabilježeno je preko 200 njegovih skladbi, a prva je prijavljena još davne 1992. Surađivao je s najpoznatijim imenima naše glazbene scene kao što su Cubismo, Ritmo Loco, Songkillersi, Dino Dvornik, Vanna, Nina Badrić i drugi. No možda najuspješniju suradnju do sada ostvario je s Massimom.  Pjesma ˝Suze nam stale na put˝, za koju je Martinjak napisao glazbu i tekst, 20 tjedana nalazila se na prvom mjestu službene nacionalne radijske liste HR TOP 40. Iz tog razloga uručena mu je nagrada Instituta hrvatske glazbe Ultimativni broj 1, koju je primio zajedno s Massimom.

Povodom svojeg gostovanja u "Tjednu Autora" Predrag je izjavio: "Smatram da je ovo izuzetno kvalitetan projekt koji pomaže svakom konzumentu glazbe u shvaćanju činjenice da mu omiljenu pjesmu, koju izvodi omiljeni mu pjevač, nije nužno isti i napisao. U prilog tome uvijek se sjetim komentara jednog svog prijatelja (ne glazbenika) koji me u čudu pitao: Nije mi jasno zašto se onaj koncert zove 'Runjićeve večeri' a svi pjevaju pjesme Olivera Dragojevića. Ovakav, i nadam se svi slični budući projekti, odličan su način za promociju i afirmaciju autora, a samim tim i podizanjem svijesti krajnjeg korisnika o tome tko je napisao njihovu već spomenutu omiljenu pjesmu te da ta osoba živi od autorskog prava."

Projekt "Tjedan Autora" pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu.

 

Naš intervju s Peggyjem možete pročitati ovdje.

Pogledajte i autore iz prethodnih tjedana:

> "Tjedan Autora" predstavlja Nenu Belana 

"Tjedan Autora" predstavlja Huseina Hasanefendića Husa

Petar Beluhan u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Zrinko Tutić otvara novi serijal "Tjedan Autora" na CMC televiziji   

Foto: Anastazija Vržina