x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

"Tjedan Autora" predstavlja Peru Kozomaru

Pero Kozomara hrvatski je skladatelj rođen u Splitu i trenutno najpoznatiji autor klapske glazbe u državi. Široj javnosti poznat je po hitovima: "Ne more mi bit", "Bura", "Zora bila", "Još ne mogu pristat volit", "Dugo nije pala kiša", "Nasukan", "Samo me čvrsto stisni za ruku", "Kiša", "Mala tica", "Ne peri od mene ruke" itd.  Do sada je surađivao s najpoznatijih 7 hrvatskih klapa: Maslina, Cambi, Intrade, Iskon, Vokalisti Salone, Kampanel, Sv. Juraj HRM.

Nakon svih ovih hitova koje je napisano za naše klape, logičan je nastavak bio osnivanje i vlastite, pod imenom "Rišpet" u rujnu 2011. godine. Klapa je osnovana u suradnji sa splitskim pjevačem Ivom Amulićem, a trenutno u njoj djeluje šest vokala te dva glazbenika. Ponosni je vlasnik jednog od najprodavanijih albuma 2012. godine pod imenom "Ne more mi bit, Pero Kozomara - najveći klapski biseri". 

"Podržavam ovaj projekt, to je sjajna inicijativa. Sviđa mi se ideja da i autori budu "viđeni" i da se na jedan način zna tko je skladatelj popularnih pjesama koje svi znaju i pjevaju. Smatram da ovakvi projekti itekako mogu doprinijeti afirmaciji hrvatskih autora te na pristojan način upoznati publiku s radom određenog autora. To je fantastično i želim zahvaliti HDS-u na akciji", izjavio je Kozomara. 

Projekt "Tjedan Autora" pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu.  

                                                                      

Pogledajte i autore iz prethodnih tjedana:

"Tjedan Autora" predstavlja Predraga Martinjaka

"Tjedan Autora" predstavlja Nenu Belana 

"Tjedan Autora" predstavlja Huseina Hasanefendića Husa

Petar Beluhan u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Zrinko Tutić otvara novi serijal "Tjedan Autora" na CMC televiziji   

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.