x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

"Tjedan Autora" predstavlja Miru Buljana

Miro Buljan skladatelj je i producent rođen u Zagrebu. Gitaru svira od djetinjstva, a već potkraj osnovne škole počinje svirati po grupama i pisati pjesme. S dvadesetak godina započinje rad u tonskom studiju gdje pronalazi najbolji način svog kreativnog izraza. Slijede prvi profesionalni uspjesi (poznati izvođači, velike prodane naklade), a s tridesetak godina života postaje jedan od najproduktivnijih i najuspješnijih hrvatskih skladatelja zabavne glazbe.

Neki od izvođača s kojima je surađivao: Boris Novković, ET, Divas, Emilija Kokić, Nina Badrić, Sandi, Giuliano, Vlado Kalember, Ivan Mikulić, Mišo Kovač, Doris Dragović, Maja Šuput, Tony Cetinski, Toše Proeski, Neda Ukraden (Srbija), Tijana Dapčević (Srbija), Valerij Leontijev (Rusija). Prepjevi nekih njegovih pjesama našli se na hit-tablicama Rusije, Rumunjske i zemalja Beneluxa, a pjesma "Gdje god bio" u izvođenju Nede Ukraden bila je veliki hit u Srbiji i Crnoj Gori.  Pridruženi član je Hrvatskog Društva Skladatelja od njegova početka, a redovni od 2003. godine. 

"Odličan projekt koji pomaže afirmiranju autora te njihove kreativnosti. Što bi svijet bio bez kreativnosti? Prazan. Uzalud svi novci svijeta i materijalna bogatstva ako se ne njeguje kreativnost koja nas ispunjava i čini plemenitijima. Ne bih mogao zamisliti svijet bez glazbe i kreativnosti. To bi bilo vrlo hladno i besćutno mjesto. Što će vam mobitel ako nemate software?!" 

"No, da se vratimo na ovozemaljske stvari. Jako je lijep pokušaj da se u javnosti što jasnije percipiraju autori i da ih se vrednuje jednako kao i izvođače. Što želim time reći? Velika većina ljudi misli da su izvođači i autori jedno te isto. U slučaju mnogih - to i jest. No, u slučaju drugih mnogih - to i nije tako. Autori su potrebni da bi nešto napisali, skladali, a izvođači da to prezentiraju najbolje što mogu. Jedno bez drugog ne ide i u prirodnoj je simbiozi", zaključio je Buljan ovom prilikom. 

Projekt "Tjedan Autora" pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu. 


Pogledajte i autore iz prethodnih tjedana:

> Novi gost "Tjedna Autora" je Lea Dekleva

Tonči Huljić u novom "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Fayu

Denis Dumančić novi je gost "Tjedna Autora"

Rajko Dujmić u "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Peru Kozomaru

"Tjedan Autora" predstavlja Predraga Martinjaka

"Tjedan Autora" predstavlja Nenu Belana 

"Tjedan Autora" predstavlja Huseina Hasanefendića Husa

Petar Beluhan u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Zrinko Tutić otvara novi serijal "Tjedan Autora" na CMC televiziji   


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.