x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Novi gost "Tjedna Autora" je Aljoša Šerić

Aljoša Šerić, kantautor i odvjetnik, najpoznatiji je po djelovanju u grupama Ramirez i Pavel. Još 2000. osnovao je grupu Ramirez s kojom je uspješno djelovao 11 godina te izdao 4 studijska albuma. Singl Iste cipele s prvog istoimenog albuma polučio je tada zapažen uspjeh u hrvatskom eteru. Paralelno djeluje i u grupi Pavel, koja mu je nakon raspada Ramireza postala matična. S ovom grupom objavio je 2 studijska albuma, a singl Čuvaj me, kojim je grupa na 61. Zagrebačkom festivalu najavila treći album, osvojio je radijske postaje te završio na prvoj poziciji HR TOP 40 -  službene nacionalne liste radijskih singlova. 

2012. godine postaje redovni član Hrvatskog društva skladatelja, a u Institutu hrvatske glazbe obnašao je i funkciju glavnog tajnika. Radio je glazbu i za Massima, Jelenu Radan te Meritas. 

"Tjedan Autora je hvale vrijedan projekt i zanimljivo je vidjeti i čuti kako razmišljaju oni koji pišu glazbu koju slušamo. Apsolutno se konstantno treba raditi na podizanju razine svijesti o važnosti autorstva i poštivanju autorskih prava, glazba uljepšava svačiji život, pa ajmo cijeniti i one koji je stvaraju", izjavio je Aljoša povodom svojeg gostovanja u emisiji. 

Projekt "Tjedan Autora" pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu

 

Pogledajte i autore iz prethodnih tjedana:

> Gordan Muratović u "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Darka Rundeka

Novi gost "Tjedna Autora" je Damir Urban

Ante Pecotić u "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Antoniju Šolu

Mario Vestić u novom "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Miru Buljana

Novi gost "Tjedna Autora" je Lea Dekleva

Tonči Huljić u novom "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Fayu

Denis Dumančić novi je gost "Tjedna Autora"

Rajko Dujmić u "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Peru Kozomaru

"Tjedan Autora" predstavlja Predraga Martinjaka

"Tjedan Autora" predstavlja Nenu Belana 

"Tjedan Autora" predstavlja Huseina Hasanefendića Husa

Petar Beluhan u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Zrinko Tutić otvara novi serijal "Tjedan Autora" na CMC televiziji Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.