x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

"Tjedan Autora" predstavlja Fayu

Faruk Buljubašić Fayo jedan je od najznačajnijih domaćih tekstopisaca te član HDS-a. Surađivao je sa mnogim poznatim imenima regionalne estrade, kao što su: Hari Mata Hari, Zlatko Pejaković, Nina Badrić, Divas, Branimir Mihaljević, Severina, Željko Bebek, Mišo Kovač, Doris Dragović, Toni Cetinski, Novi fosili, Davor Radolfi, Maja Blagdan, Ivana Banfić, Crvena jabuka, Jasmin Stavros,  Thompson i dr.

Neke od prepoznatljivih skladbi  za koje je napisao tekst su dance hit "Sexy cool" u izvedbi grupe Divas s kojom je 1997. osvojio Porin za Hit godine, soul balada "Ja za ljubav neću moliti" Nine Badrić te folk-pop uspješnice "E, moj narode" od Thompsona i "Misli svatko da je meni lako" u izvedbi Zlatka Pejakovića.

U posljednje vrijeme okrenuo se i suradnji s mlađim izvođačima pa je 2012. napisao tekst za Kristinu i njezin hit "Odnijela te votka" (preko 2 milijuna pogleda na YouTubeu) te zajedno s Denisom Dumančićem tekst za  za pjesmu "Zorica" tamburaškog sastava Mejaši koja je prošle godine pokorila hrvatski radijski eter (5 milijuna pogleda na YouTubeu).

˝Smatram da je Tjedan Autora sjajna ideja. Ljudi imaju prilike vidjeti tko stoji iza nekih hitova i krasnih pjesama.  Također, na ovaj način se dodatno popularizira hrvatska glazba i autorstvo. Ovakvi projekti pokazuju snagu naše glazbene zajednice˝, izjavio je Fayo.   

Projekt "Tjedan Autora" pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu.  

 

Pogledajte i autore iz prethodnih tjedana:

> Denis Dumančić novi je gost "Tjedna Autora"

Rajko Dujmić u "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Peru Kozomaru

"Tjedan Autora" predstavlja Predraga Martinjaka

"Tjedan Autora" predstavlja Nenu Belana 

"Tjedan Autora" predstavlja Huseina Hasanefendića Husa

Petar Beluhan u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Zrinko Tutić otvara novi serijal "Tjedan Autora" na CMC televiziji   

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.