x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Novi gost "Tjedna Autora" je Lea Dekleva

Lea Dekleva hrvatska je pjevačica, kantautorica i skladateljica. Nastupala je kao prateći vokal Parnog valjka te Davora Radolfija. Autorica je većeg dijela pjesama s albuma Olivera Dragojevića "Vridilo je" iz 2005., pjesme Volim te s albuma Maje Vučić "Lice koje znaš" iz 2006., pjesama Možda nam uspijePreživjet ću  s albuma Marka Tolje "Stare dobre stvari" iz 2009. godine. Također skladala je za Massima (pjesma Nemam prava), Tinu Vukov (pjesma Njemu), Luku Bulića (Konobar), Nikolu Marjanovića (Ti i muzika), a napisala je i pjesmu prvog hrvatskog band aida za životinje Nema isprike.

Njezin debi album "emociJA" iz 2005., prvi je hrvatski album uvršten na iTunes, a sa skladom "Dogodila se ljubav" koja je realizirana u suradnji s TBF-om, osvojila je 2011. Porin za pjesmu godine. Najnovijim singlom "Gdje ne vidiš očima" Lea je ostvarila značajan uspjeh u radijskom eteru. 

"Mislim da je Tjedan Autora lijepa ideja, pogotovo u ovim brzim i površnim vremenima, kad je i izvođačima teško zadržati pažnju bez žute "dodatne opreme". Pa se nameće pitanje, koga još uopće zanimaju autori? Ova emisija može razotkriti male tajne vezane za naše inspiracije, anegdote, u konačnici vezane za naše živote utkane u pjesme. 

No bojim se za glazbu općenito. Pjesme su postale brzopotrošna roba, što me rastužuje.  Zato je jedino ispravno štititi je, ponajprije talentom. Uz sve što nam novo vrijeme nudi, bez glazbe bi se sigurno osjećali puno siromašnije i zato su ovakvi projekti hvalevrijedni", izjavila je Lea. 

O Lei Deklevi govore Neno Belan, Mario Huljev, Kristijan Rahimovski i Iva Močibob (ENI). Pročitajte i naš intervju s Leom povodom izlaska njenog singla "Gdje ne vidiš očima".

Projekt "Tjedan Autora" pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu. 


Pogledajte i autore iz prethodnih tjedana:

> Tonči Huljić u novom "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Fayu

Denis Dumančić novi je gost "Tjedna Autora"

Rajko Dujmić u "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Peru Kozomaru

"Tjedan Autora" predstavlja Predraga Martinjaka

"Tjedan Autora" predstavlja Nenu Belana 

"Tjedan Autora" predstavlja Huseina Hasanefendića Husa

Petar Beluhan u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Zrinko Tutić otvara novi serijal "Tjedan Autora" na CMC televiziji   

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.