x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Ante Pecotić u "Tjednu Autora"

Ante Pecotić jedan je od najzaposlenijih domaćih tekstopisaca, skladatelja, aranžera i producenata. Glazbom se bavi od svoje osnovne škole svirajući bas gitaru u raznim demo bendovima, dok tekstove piše od najranijeg djetinjstva. Nakon godina sviranja u grupama kao što su "Zvijezde", "Film" te Dino Dvornik i "Songkillers", počinje se profesionalno baviti autorskim radom, u početku pišući samo tekstove, a kasnije i glazbu za razne izvođače (Nina Badrić, Vanna,  Ivana Banfić, Tony Cetinski, Oliver, Tereza, Jacques Houdek, Maja Blagdan, Severina, Dado Topić, Alka Vuica, Sandy, Femminem, Divas...)

Nakon godina rada i uspješnih pjesama ("Ako je vrijedilo išta", "Daj mi jedan dobar razlog", "Iz dana u dan(Prokleta bila)", "Vjerujem", "Kosa", "Stotinama godina", "Kao da me nema"...) i danas se uspješno bavi komponiranjem, pisanjem tekstova, programiranjem aranžmana i produkcijom u vlastitom glazbenom studiju u Zagrebu. Redovni je član HDS-a od 2003. godine, a od 2012. i dopredsjednik. Prošle je godine preuzeo i funkciju umjetničkog direktora revitaliziranog Zagrebačkog festivala. 

Projekt "Tjedan Autora" pratite na CMC TV-u radnim danima točno u 12:00, subotom i nedjeljom dvokratno, u 12:00 i 18:00 te na našem You Tube kanalu 

 

Ante je bio i član žirija u HDS-ovom projektu "Sonar" 2012. za mlade autore i bendove. Pogledajte što kaže o tome kako nastaje hit:

 

Pogledajte i autore iz prethodnih tjedana:

> "Tjedan Autora" predstavlja Antoniju Šolu

Mario Vestić u novom "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Miru Buljana

Novi gost "Tjedna Autora" je Lea Dekleva

Tonči Huljić u novom "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Fayu

Denis Dumančić novi je gost "Tjedna Autora"

Rajko Dujmić u "Tjednu Autora"

"Tjedan Autora" predstavlja Peru Kozomaru

"Tjedan Autora" predstavlja Predraga Martinjaka

"Tjedan Autora" predstavlja Nenu Belana 

"Tjedan Autora" predstavlja Huseina Hasanefendića Husa

Petar Beluhan u novoj epizodi "Tjedna Autora"

Zrinko Tutić otvara novi serijal "Tjedan Autora" na CMC televiziji   

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.