x

U današnjem konkurentnom poslovnom okružju, mnogi traže nove načine kojima bi mogli unaprijediti svoje poslovanje i tako privući i zadržati klijente te poboljšati radne uvjete i okružje u kojem rade zaposlenici. Glazba može dati tu prednost!

Glazbena gallerija

 • Konoba Bako (Ivana Gundulića 1, Komiža)

  Konoba Bako (Ivana Gundulića 1, Komiža)

  Konoba Bako odavno je najpoželjnija komiška gastronomska adresa. S vanjskom terasom je na samome morskom žalu, dok atraktivna unutrašnjost konobe čuva i hidroarheološku zbirku. Dalmatinska pisma u ovoj konobi taman zvukom nadopunjuje idiličnu sliku komiške luke u sumraku ili pod ljetnim noćnim zvjezdanim nebom.  

  Stalnim zagovorom tradicijske dalmatinske (i mediteranske) kuhinje, Bako glavni gastronomski adut ima u poznatim komiškim jelima spremljenim po starim receptima. Naravno, komišku pogaču s usoljenim srdelama, gofa u umaku od komiških kapara (ili onih ubranih na Biševu ili Palagruži), hobotnice u moćnom viškom crnom vinu te naravno jastoge – po kojima je Komiža gastronomski prepoznatljiva - na razne načine. Posebice prijaju na buzaru „a la Bako“ ili na brudet s palentom.

  U takvom nepatvorenom dalmatinskom otočkom ambijentu glazbena pratnja je očekivano dalmatinska. S klapama čije pjesme idealno liježu u rustični ambijent stare konobe ali i u romantični ugođaj terase uz samo more. Zar je onda čudno da je konobu Bako volio i veliki komiški pjesnik i tekstopisac – autor mnogih izvanvremenih klasika dalmatinske pisme – Jakša Fiamengo? Upravo on nalazio je u ovoj konobi, njenoj sjajnoj arheološkoj zbirci iz viškog podmorja te starim ribarskim alatima, nadahnuće za svoje pjesme.

 • DiVino (Šetalište put Križa 1, Hvar)

  DiVino (Šetalište put Križa 1, Hvar)

  Doći u Hvar a ne posjetiti DiVino je kao biti u Parizu, a ne uspeti se do Sacre cueura na Montmartreu. Jer kao i sa znamenite pariške adrese, i s terase DiVina vidjet ćete svu ljepotu okruženja: hvarsku luk, pučinu, Paklenjake, pitoresknu staru lučicu… No idealna lokacija na samoj rivi i terasa nije jedini adut restorana DiVino. Njegovo obilježje je i spoj suvremenosti i tradicije koji se zrcali kako u glazbenoj ponudi i ambijentu, tako i u gastronomskoj filozofiju u kojoj se prožimaju suvremene autorske kuharske tehnike, moderni trendovi te lokalna i mediteranska tradicija.

  Osim zanimljivih degustacijskih sljedova, jelovnik nudi kombinaciju mediteranskih jela na hvarski način (bouillon jastoga, orade i trlje uz raviol punjen bijelom ribom i kremom od krumpira), internacionalnih jela (goveđi carpaccio, foie gras torchon, rižoto s crnim tartufom i pršutom od pačjih prsa...) te dalmatinska jela od svježe ribe i jastoga. Stoga svakako valja naručiti bouillon jastoga, orade i trlje, riblji file na grilu uz kremu od celera, mousse od crnih maslina i confitirani češnjak ili možda steak jadranske tune uz salatu od leće.

  DiVino je omiljeno mjesto i za lagane romantične večere iza pokoji ugrizak uz čašu vrhunskog vina te uz glazbu koja pristaje uz ambijent. Urbana glazba s jazzy stilizacijama ili pak mediteranski i dalmatinski razigrana kad se u restoranu slave rođendani i vjenčanja, čine boravak u DiVinu nezaobilaznim doživljajem.

 • Nautika (Brsalje 3, Dubrovnik)

  Nautika (Brsalje 3, Dubrovnik)

  Nautika je dva desetljeća bila najpoznatiji i najbolji dubrovački (ali i hrvatski) restoran koji nudi vrhunski „fine dining“ u jedinstvenom ambijentu povijesne dubrovačke jezgre.

  Posljednjih je godina promjenom vlasnika, a donekle i gastronomske strategije, restoran imao manjih padova i ponovnih vrtoglavih uzleta što je rezultiralo i preporukom Michelinovih gastro-kritičara. No ono što je uvijek činilo Nautiku jedinstvenom njena je terasa koja nudi zacijelo najljepši, najuzbudljiviji i doista neponovljiv pogled na Jadranu. S tim ambijentom i pogledom sljubljuje se primjerena glazba. Restoran je stoga i zbog gastronomske ponude – u kojoj su nezaobilazni jastozi, uvijek svježa bijela riba i škampi – i zbog ambijenta i čarobnog pogleda na hridine na kojima počivaju dubrovačke zidine i utvrdu Lovrijenac, idealno mjesto za romantične večere uz svijeće ili intimne proslave.

  Glazba, usuglašena s veličanstvenim ambijentom, tu ima posebno mjesto. Diskretna i nenametljiva da ničim ne ugrozi veličanstveni ugođaj i hranu koja se nudi. Ipak kad bi se valjalo odlučiti za glazbene žanrove koji se idealno nadopunjuju s fabuloznim okruženjem izbor bi pao na prigušeni „lounge“ s malo jazzy stilizacija ili na ambijentalnu glazbu s dobrodošlim začinima Mediterana.

 • Sunce (Dolac 2, Zagreb)

  Sunce (Dolac 2, Zagreb)

  Najkraće rečeno „Sunce“ na Dolcu je čudesno mjesto na kojem gastronomija i glazba idu ruku pod ruku.

  Kultni kafić na zagrebačkoj tržnici Dolac u neposrednoj blizini ribarnice odavno je mjesto za jutarnju kavu ili rakiju (dunjevaču, travaricu, bisku…) gurmana koji redovno posjećuju ribarnicu i „zelenu pijacu“ ali i mnogih glazbenika. Nije stoga čudo da ćete ispred „Sunca“ pronaći i legendarnog orguljaša „Timea“ Tihomira Popa Asanovića, Maxa Juričića i članove njegovih grupa ali i brojne glazbene novinare te gastronome i gastronomske kritičare. Svi su oni u “Suncu“ našli idealno okupljalište na kojem se priča o ručku kojeg će se tog dana spremati, raspravlja o ponudi ribe na ribarnici, pretresaju dnevni događaji ali i govori o glazbi te dogovaraju suradnje, zajedničke svirke i koncerti.

  Glazbeni ukus vlasnika uklapa se u okruženje glavne zagrebačke tržnice pa je zvučna kulisa razgovoru uz kavu gotovo isključivo domaća glazba. Ima tu svega, od klapa do tambura, od kajkavskih popevki i dalmatinskih šlagera sa starih festivala do novijih hitova s domaćih radijskih play lista. Glazbeno je to šarenilo baš kao i ponuda na štandovima kumica: od svega po malo za svakoga.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers
x

Kalkulator naknade za korištenje glazbe

Izračun je informativne prirode. Za točne izračune i ponudu koja će u obzir uzeti eventualne popuste, molimo Vas da nas
izravno kontaktirate.

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.