x

U današnjem konkurentnom poslovnom okružju, mnogi traže nove načine kojima bi mogli unaprijediti svoje poslovanje i tako privući i zadržati klijente te poboljšati radne uvjete i okružje u kojem rade zaposlenici. Glazba može dati tu prednost!

Što sve uključuje licenca za tzv. mehaničko korištenje glazbe

Licenca za autorsko i srodna prava za korištenje tzv. mehaničke glazbe najčešća je licenca koju uzimaju naši korisnici iz sektora ugostiteljstva i hotelijerstva. U sklopu ove licence glazbu možete koristiti s bilo kojeg uređaja za reprodukciju odnosno puštanja glazbe – od radija i televizije preko jukeboxa do posebnih servisa koji nude personaliziranu uslugu. U sklopu licence možete i dodatno angažirati nekoga DJ-a za podizanje atmosfere. Na koji način i kako ćete glazbu koristiti ovisi isključivo o vama i vašem objektu. Mi smo vam omogućili da na jednom mjestu u zajedničkom sustavu i jednom uplatnicom riješite sva prava na glazbi (prava autora,prava umjetnika izvođača i prava diskografa) za gotovo cijeli svjetski glazbeni repertoar. No, kad ste već odlučili glazbom upotpuniti svoju ponudu i koristite ju s tzv. mehaničkih izvora, evo par ideja.

Kad imate pristup cjelokupnom svjetskom glazbenom repertoaru u sklopu kojeg imate pristup milijunima i milijunima djela možete uvijek napraviti tematske večeri i oglasiti događanja na društvenim mrežama. Swing večer ili Disco groznica, R'N'R večer znaju privući dosta gostiju. Isto vrijedi i za afterwork party, ili tematske večeri u dogovoru s nekim od vaših dobavljača pića. Angažiranje DJ jest dodatna investicija ali dobar DJ svakako će znati napraviti odličnu atmosferu i potaknuti ljude na druženje, plesanje i naručivanje pića. Pružite li gostima dobru zabavu, zasigurno će vam se češće vraćati.

Ukoliko imate restoran ili konobu i mislite da ovakve večeri nisu za vas, razmislite o usklađivanju glazbe s ponudom jela. Naime, neka istraživanja pokazuju da su ljudi spremni izdvojiti više novaca u restoranu ukoliko glazba pridonosi atmosferi ekskluzivnog mjesta ali i da ovisno o glazbu sasvim nesvjesno izabiru i vina iz područja iz kojeg dolazi i glazba, pa čak i ukoliko su ta vina skuplja.

U svakom slučaju, kad već imate našu licencu za tzv. mehaničku glazbu, iskoristite ju maksimalno i neka i glazba radi za vas! I ne zaboravite:

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers
x

Kalkulator naknade za korištenje glazbe

Izračun je informativne prirode. Za točne izračune i ponudu koja će u obzir uzeti eventualne popuste, molimo Vas da nas
izravno kontaktirate.

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.