x

U današnjem konkurentnom poslovnom okružju, mnogi traže nove načine kojima bi mogli unaprijediti svoje poslovanje i tako privući i zadržati klijente te poboljšati radne uvjete i okružje u kojem rade zaposlenici. Glazba može dati tu prednost!

Glazbena gallerija

 • Bistro Marenda (Kuniščak 12, Zagreb)

  Bistro Marenda (Kuniščak 12, Zagreb)

  Iako je najbliži susjed Zagrebačke pivovare – s njene stražnje dvorišne strane – u „Marendi“ se ćuti miris Dalmacije.

  Zidovi su prepuni prigodnih memorabilija – pa i neizbježnih fotografija šampionskog Hajduka iz sedamdesetih – dok je velika školska ploča na kojoj se kredom ispisuje dnevna ponuda, simbol dalmatinske marendaške gostione.

  Naravno, glazba koju ćete čuti u „Marendi“ je dalmatinska, ponajviše šibenska, kao idealan pratitelj „spizi“ zbog koje se u bistrou uvijek traži stol više. A klapska i dalmatinska pjesma najbolje idu uz zgoditke šibenske gastronomske tradicije s jelima iz teće i sa žara. Spremanim po domaću i s domaćim namirnicama koje stižu iz šibenskog kraja. Naravno, uvijek  friški.

 • Barba Danilo (Polari 5, Rovinj)

  Barba Danilo (Polari 5, Rovinj)

  Na samom ulazu u restoran stoji znakovito upozorenje: "Ovdje nema pizze, ćevapčića i fast fooda“. Također bi mogao stajati i natpis: "Ovdje nema konfekcijske bofl glazbe".

  Naime, kao i ponuda hrane i pića, i glazba koju ćete čuti u „Barba Danila“ pametno je domišljena, sofisticirana, diskretna i savršeno sparena s ambijentom restorana. A gastronomska filozofija „Barba Danila“ je zapravo recept kojeg rabe svi bolji hrvatski restorani ili bistroi, konobe i taverne: tradicija, lokalne namirnice i suvremeni način pripreme. Uz autorski pečat i odmak koji mediteranskoj kuhinji - s natruhama španjolske, talijanske ili grčke gastronomske tradicije - daje notu izvornosti i kuharske kreativnosti, sjajnim ugriscima - tapasima sljubljenim s čašom vina. Odabrana glazba svemu tome je dodatan začin.

 • Ellis caffe (Ilica 253, Zagreb)

  Ellis caffe (Ilica 253, Zagreb)

  „Ellis“ je dobro znana adresa za sve ljubitelje vrhunske kave; prvi pravi kava-bar u Hrvatskoj te „specialty“ mikro-pržionica nekih od najboljih vrsta kave.

  Caffe koji se našao na prestižnom popisu 600 najboljih kafića na svijetu u kojeg hodočaste cafe connoisseuri iz cijelog svijeta, osim po senzacionalnoj kavi, poznat je i po glazbenoj strasti vlasnika Nika Orosija. Višestruko nagrađivan najbolji hrvatski barista strastveni je ljubitelj, autor i izvođač elektroničke glazbe ali i vrsni znalac jazza, klupske glazbe, elektroničkih ambijentalnih stilizacija... 

  Stoga se u glazbi u „Ellisu“ - svirale Orosijeve teme ili recimo zavrtjeli se na gramofonu vinili Pet Shop Boysa i jazzera - zrcali ista ona strast i osobnost koju kavopije mogu oćutiti u Nikovim mješavinama i šalici vrhunske kave. 

 • Bistro NoStress (Iza Lože 9, Split)

  Bistro NoStress (Iza Lože 9, Split)

  „NoStress“ - jedan od perjanika hrvatske bistronomnije - ne duguje samo golem ugled vrhunskim jelima nadahnute mediteranske kuhinje i jednako dobroj ponudi vina već i atraktivnoj lokaciji na splitskoj Pjaci i glazbi koju „pušta“.

  Naime, „štekat“ bistroa oplemenjen cvijećem, ukusno odabranim suncobranima, grijalicama i ventilatorima te dizajnerskim namještajem jamči poseban užitak i domaćima - koji tu rado ispijaju jutarnje kave - i brojnim turistima kojima je „NoStress“ nezaobilazna adresa.

  Ambijent i osjećaj ugode nesumnjivo dodatno podcrtava diskretna glazba po izboru vlasnika bistroa Željka Alfirevića koja se mijenja ovisno o sezoni, dobu dana pa čak i o jelovniku. Alfirevićeva glazbena sklonost je sofisticirani jazz, vremešni memphiški i detroitski soul, blues i kantautorski rock te jazzy world music - posebice onaj mediteranski - koji je često glazbena pratnja izletima u jelovniku. Nenametljiva, no sveprisutna kao fini začin dodan sjajnim jelima.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers
x

Kalkulator naknade za korištenje glazbe

Izračun je informativne prirode. Za točne izračune i ponudu koja će u obzir uzeti eventualne popuste, molimo Vas da nas
izravno kontaktirate.

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.