x

U današnjem konkurentnom poslovnom okružju, mnogi traže nove načine kojima bi mogli unaprijediti svoje poslovanje i tako privući i zadržati klijente te poboljšati radne uvjete i okružje u kojem rade zaposlenici. Glazba može dati tu prednost!

Glazbena gallerija

 • Konoba Daniela (Veleniki, Poreč)

  Konoba Daniela (Veleniki, Poreč)

  Odlična konoba "Daniela" u pitoresknom selu nedaleko od glavne ceste koja vodi u Poreč, poznata je po istarskim specijalitetima i gastro ikonama. Naravno, nezaobilazne su domaće paste (fuži, pljukanci…), jela s tartufima, svježa riba spremljena na gradelama, pršut i domaći sirevi, mesna jela spremljena na tradicijski način (u šugu), divlje šparoge u sezoni… No glavni adut „Daniele“ je sjajan tatarski biftek zbog kojeg se najčešće dolazi u Velenike.

  I glazba koja upotpunjava istarski ambijent je najčešće tradicionalna. S naglaskom na domaćim „feštarskim“ izvođačima u posebnim prigodama, klapama i popularnim izvođačima zabavnih melodija. Konoba ima odličnu sjenovitu terasu i ugodan intiman unutarnji prostor uz kamin za blagovanje zimi. Uz njega se zna i veselo zapjevati štogod „po domaću“.

 • Zalogajnica/bistro ARTiČOK (Bana Josipa Jelačića 19, Split)

  Zalogajnica/bistro ARTiČOK (Bana Josipa Jelačića 19, Split)

  Opuštenom ugođaju ovog suvremeno uređenog bistroa, tik uz živu turističku ulicu, svoj obol daje kvalitetna pop i lounge ili urbana klupska glazba koja lagano svira u bistrou. Birana i puštana po ukusu mlađe turističke i domaće publike ali i usuglašena sa suvremenim „art“ izgledom bistroa i njegovim jelovnikom.

  Dalmatinski suvremeno uređen bistro na jelovniku ima i hamburgere i riblja jela u rekonstrukciji odnosno suvremenijoj izvedbi. U sezoni se mahom nudi „mala spiza“ koja uključuje veoma dobre „morske“ rižote (preporuka je odličan rižot sa kozicama, dimljenim dagnjama i dimljenom skušom) i rague (poput onog od lignjuna na temeljcu od saruna služenog s aromatičnom palentom), njoki sa šalšom te pristojan izbor vina. Zbog lokacije na „turističkoj transferzali“ i blizine brojnih apartmana, "ARTiČOK" je zgodno mjesto i za doručak, brunch i večernji cocktail.

 • Restaurant Ružmarin (Veprinački put 2, Opatija)

  Restaurant Ružmarin (Veprinački put 2, Opatija)

  Kako i priliči opuštajućoj atmosferi u restoranu u kojem podjednako uživaju i turisti i domaći, i obitelji s malom djecom i mladi „backpackeri“ glazba je mahom nenametljiva, opuštajuća s naglaskom na sofisticiranijem dijelu pop produkcije, no ovisno o feštarskim prigodama i živahna kao logična „dizalica“ za dobro raspoloženje.

  Suvremeno, no nimalo hladno uređen restoran – među najboljima u Opatiji - nudi odličan izbor steakova, burgera, jela s roštilja, ribe i „talijanske spize“  (rižoti, pizze, pašte, lasagne…), ribljih juha…

  „Ružmarin“ je zanimljiv i po malim jelima, „apetajzerima“ poput brusketa kojima uz čašu veoma dobrog kućnog vina ili biranih buteljki domaćih vinara ili pak uz pršut, sir ili pivo, možete prekratiti vrijeme dok vam stigne glavno jelo. Jedan od aduta je i smještaj restorana u samom središtu Opatije ali i zanimljiv otvoreni prostor „terase“, mogućnost dovođenja kućnih ljubimaca te diskretna glazbena pozadina koja se u sve navedeno savršeno uklapa.

 • Harley Bar (Trg žrtava rata 1, Slavonski Brod)

  Harley Bar (Trg žrtava rata 1, Slavonski Brod)

  Ime ovog caffea ne laže: „Harley Bar“ je omiljena bajkerska adresa o čemu svjedoče parkirani motocikli u sjenovitom susjedstvu kafića u neposrednoj blizini Save. Naime, „Harley Bar“ je najčešće ishodišna točka neke uzbudljive motociklističke „đite“ ili mjesto na kojem se veseli sretnom povratku. Istina, i kavoljupci neskloni motorima navratit će na svoju prvu kavicu.

  Baš sve u „Harley Baru“ je bajkersko: i sam ambijent koji podsjeća na američke „roadhouse“ uzduž čuvene bajkerske i rokerske Route 66, i pivo kao nezaobilazno piće (no nisu zanemarena ni kvalitetna hrvatska vina) ali i sama glazba po ukusu vozača motora. Rokerska, naravno.

  Glazba je u ovom caffeu, naime jednako važna za identitet i osebujnost mjesta kao i motocikli parkirani pred njim ili pak samo ime pozajmljeno od legendarnog motociklističkog brenda. Ne čudi stoga ni što je cafe „Harley“ nezaobilazno mjesto za „zagrijavanje“ glazbom i u vrijeme brodskog bikerskog festivala na kojem se praši žestoki rock.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers
x

Kalkulator naknade za korištenje glazbe

Izračun je informativne prirode. Za točne izračune i ponudu koja će u obzir uzeti eventualne popuste, molimo Vas da nas
izravno kontaktirate.

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.