x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP Rewind 2017 - 6. dio: HDS ZAMP podržava...

Glazba daje vrijednost životu, mi dajemo vrijednost glazbi, a trudimo se i da neke važne društvene pojave i događaji dobiju vrijednost kakvu zaslužuju! U 2017. podržali smo brojne projekte i manifestacije s glazbenim predznakom, istovremeno imajući u vidu odgovornost prema zajednici i onima kojima je to potrebno.

Siječanj smo započeli partnerstvom s Noći muzeja, a donacijom od 1.500,00 američkih dolara, podržali smo inicijativu Croatian Makersa (IRIM - Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih) kojoj je cilj STEM revolucija u hrvatskom školstvu. „Čvrsto vjerujemo da je poticanje kreativnosti upravo u obrazovanju najvažnije za razvoj i poticanje mladih, kako bi razvojem svog talenta i vještina sebi i Hrvatskoj stvorili bolju budućnost“, izjavio je tom prigodom glavni direktor ZAMP-a, Nenad Marčec.

Projekt Sare Renar i kolektiva SKROZ „Gdje povlačiš crtu“ svoju je splitsku izvedbu imao u ožujku, a nama je bilo pravo zadovoljstvo podržati umjetnički izlet ovakvog kalibra.

U svibnju smo pomogli uspješno porinuti novi projekt koji će u budućnosti oživiti zagrebačku žilu kucavicu – cilj „Projekta: Ilica“ je osmišljavanje novih modela uloge trenutno zapuštenih i nekorištenih prostora u Ilici, a mi smo podržali glazbeni program manifestacije.

Tijekom ljetnih mjeseci i mi smo se preselili na Jadran: u Šibeniku smo realizirali akciju STOP krivotvorinama i piratstvu, a u sklopu jubilarnog Motovun film festivala podržali smo „live act soundtrack“ projekta Mr. Lee & IvaneSky. Veseli nas veliki uspjeh ovog glazbenog para koji su, nakon Motovuna, svoj kompleksni glazbeni performans predstavili i u britanskom Hullu, prijestolnici UK kulture za 2017. godinu.

Neobično smo ponosi na naš angažman u Aj Cha festivalu posvećenom vječnom sjaju nepobjedivog autorskog uma Dina Dvornika. Splitski susret generacija bio je prigoda da predstavimo Dina kao autora i koautora, analiziramo njegovu karijeru posebnom infografikom Legenda u brojkama i skrenemo vam pažnju na 7 obrada koje morate čuti!

Povratak s praznika u školske klupe bio je prilika da i mi upozorimo na sigurnost djece u prometu, a u rujnu smo također, zajedno s predstavnicima sestrinskih udruga, na Zagreb Music Conference pojasnili čemu služe glazbene udruge.

Uz našu podršku, održana je dodjela nagrade Ambasador, a naši predstavnici uručili su nagradu za album godine (Bamwise – respect!).

U prosincu, drago nam je stati i uz Festival adventskih božićnih pjesama koji ove godine ima i humanitarnu notu.

Uz navedene projekte, još je 85 različitih projekata s područja zabavne, tradicijske i klupske elektroničke glazbe u 2017. potpomognuto s nešto više od 760.000,00 kn, sredstvima koja su prikupljena kroz sustav kolektivnog ostvarivanja prava i sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima kroz različite natječaje raspodijeljena s ciljem poticanja raznolikosti hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Više o toj financijskoj potpori nezavisnim projketima potražite ovdje

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.