x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP partner Projekta Ilica

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja pokrovitelj je novog Projekta Ilica koji će se razvijati narednih 5 godina u jednoj od najpoznatijih zagrebačkih ulica. Cilj projekta je osmišljavanje novih modela uloge trenutno zapuštenih i nekorištenih prostora u Ilici, kao i iznova osmisliti ulogu glavne gradske ulice, očuvati njezine proizvodne obrte te sačuvati, ali i otvoriti nove kulturne sadržaje.

Projekt će svoj život započeti festivalom Readymade Ilica koji će akcijama i intervencijama u prostor ukazati na važnost participativnog i kolaborativnog rada, kako umjetničkih, tako i drugih oblika. Svjestan važnosti obrtništva i povezivanja usluga obrtnika i umjetnika, HDS ZAMP podržat će glazbeni dio festivala koji će predstaviti brojna zanimljiva glazbena imena modernog usmjerenja.

Festival će 5. svibnja započeti programom STANK, omiljenog sastajališta ljubitelja soul i funk glazbe s Radio Studenta. Dan kasnije, 6.5., predstavit će se suradnja NT Wave & FEN, dok je 7.5. predviđen za projekt VibraBox koji donosi novu indie glazbu mladih domaćih glazbenika. Kantautorica Sara Renar nastupit će 10.5. u Malom Caffeu, DJ Smeđi Šećer zabavljat će okupljene u Kavi Tavi 11.5., a manifestaciju će zatvoriti elektronski jazz kolektiv Kozmodrum na Britanskom trgu, 12.5.

Uz glazbene nastupe, program festivala činit će izložbe, projekcije dokumentarnih filmova, promocije časopisa i radionice. 

Više na http://projektilica.com/

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.