HDS ZAMP Rewind 2017 - 6. dio: HDS ZAMP podržava...

Glazba daje vrijednost životu, mi dajemo vrijednost glazbi, a trudimo se i da neke važne društvene pojave i događaji dobiju vrijednost kakvu zaslužuju! U 2017. podržali smo brojne projekte i manifestacije s glazbenim predznakom, istovremeno imajući u vidu odgovornost prema zajednici i onima kojima je to potrebno.

Siječanj smo započeli partnerstvom s Noći muzeja, a donacijom od 1.500,00 američkih dolara, podržali smo inicijativu Croatian Makersa (IRIM - Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih) kojoj je cilj STEM revolucija u hrvatskom školstvu. „Čvrsto vjerujemo da je poticanje kreativnosti upravo u obrazovanju najvažnije za razvoj i poticanje mladih, kako bi razvojem svog talenta i vještina sebi i Hrvatskoj stvorili bolju budućnost“, izjavio je tom prigodom glavni direktor ZAMP-a, Nenad Marčec.

Projekt Sare Renar i kolektiva SKROZ „Gdje povlačiš crtu“ svoju je splitsku izvedbu imao u ožujku, a nama je bilo pravo zadovoljstvo podržati umjetnički izlet ovakvog kalibra.

U svibnju smo pomogli uspješno porinuti novi projekt koji će u budućnosti oživiti zagrebačku žilu kucavicu – cilj „Projekta: Ilica“ je osmišljavanje novih modela uloge trenutno zapuštenih i nekorištenih prostora u Ilici, a mi smo podržali glazbeni program manifestacije.

Tijekom ljetnih mjeseci i mi smo se preselili na Jadran: u Šibeniku smo realizirali akciju STOP krivotvorinama i piratstvu, a u sklopu jubilarnog Motovun film festivala podržali smo „live act soundtrack“ projekta Mr. Lee & IvaneSky. Veseli nas veliki uspjeh ovog glazbenog para koji su, nakon Motovuna, svoj kompleksni glazbeni performans predstavili i u britanskom Hullu, prijestolnici UK kulture za 2017. godinu.

Neobično smo ponosi na naš angažman u Aj Cha festivalu posvećenom vječnom sjaju nepobjedivog autorskog uma Dina Dvornika. Splitski susret generacija bio je prigoda da predstavimo Dina kao autora i koautora, analiziramo njegovu karijeru posebnom infografikom Legenda u brojkama i skrenemo vam pažnju na 7 obrada koje morate čuti!

Povratak s praznika u školske klupe bio je prilika da i mi upozorimo na sigurnost djece u prometu, a u rujnu smo također, zajedno s predstavnicima sestrinskih udruga, na Zagreb Music Conference pojasnili čemu služe glazbene udruge.

Uz našu podršku, održana je dodjela nagrade Ambasador, a naši predstavnici uručili su nagradu za album godine (Bamwise – respect!).

U prosincu, drago nam je stati i uz Festival adventskih božićnih pjesama koji ove godine ima i humanitarnu notu.

Uz navedene projekte, još je 85 različitih projekata s područja zabavne, tradicijske i klupske elektroničke glazbe u 2017. potpomognuto s nešto više od 760.000,00 kn, sredstvima koja su prikupljena kroz sustav kolektivnog ostvarivanja prava i sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima kroz različite natječaje raspodijeljena s ciljem poticanja raznolikosti hrvatskog glazbenog stvaralaštva. Više o toj financijskoj potpori nezavisnim projketima potražite ovdje