x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP partner ovogodišnje Noći muzeja

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja partner je ovogodišnje manifestacije Noć muzeja koja će se održati u petak, 27. siječnja, u više od 100 hrvatskih gradova.

Tema ovogodišnje Noći muzeja je glazba, glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo  koja će kroz brojna programska događanja istaknuti važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja materijalne i nematerijalne glazbene baštine koju muzeji i druge baštinske ustanove čuvaju u svojim zbirkama, ali i iznimnog utjecaja koji je glazba i glazbeni stvaraoci  imala kroz povijest do danas.

Tijekom proteklih godina glazba je u Noći muzeja uvijek bila dio programa, od izložbi posvećenih glazbi, koncerata klasične glazbe do programa širokog spektra suvremenih glazbenih izričaja. Ovogodišnja tema Noći muzeja svojevrsna je posveta inovativnosti i umjetničkom  stvaralaštvu te idejama koje mijenjaju svijet i čine ga ljepšim i boljim.

Uz HDS ZAMP, značajnu potporu manifestaciji Noć muzeja 2017. pružili su Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb, HAZU, partneri i sponzori Turistička zajednica grada Zagreba te brojni suradnici i prijatelji Noći muzeja.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.