HDS ZAMP partner ovogodišnje Noći muzeja

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja partner je ovogodišnje manifestacije Noć muzeja koja će se održati u petak, 27. siječnja, u više od 100 hrvatskih gradova.

Tema ovogodišnje Noći muzeja je glazba, glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo  koja će kroz brojna programska događanja istaknuti važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja materijalne i nematerijalne glazbene baštine koju muzeji i druge baštinske ustanove čuvaju u svojim zbirkama, ali i iznimnog utjecaja koji je glazba i glazbeni stvaraoci  imala kroz povijest do danas.

Tijekom proteklih godina glazba je u Noći muzeja uvijek bila dio programa, od izložbi posvećenih glazbi, koncerata klasične glazbe do programa širokog spektra suvremenih glazbenih izričaja. Ovogodišnja tema Noći muzeja svojevrsna je posveta inovativnosti i umjetničkom  stvaralaštvu te idejama koje mijenjaju svijet i čine ga ljepšim i boljim.

Uz HDS ZAMP, značajnu potporu manifestaciji Noć muzeja 2017. pružili su Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb, HAZU, partneri i sponzori Turistička zajednica grada Zagreba te brojni suradnici i prijatelji Noći muzeja.