x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Održana dodjela nagrade Ambasador, uz podršku HDS ZAMP-a

Na drugoj dodjeli nagrada za elektroničku glazbu “Ambasador” održanoj u KUC Travno (Zagreb) pred oko 275 posjetitelja uručena su priznanja 38 aktera elektroničke scene. Najviše državne i glazbene institucije, među kojima i HDS ZAMP, podržale su projekt i time učinili da elektronička glazba preko nagrade Ambasador postane prepoznatljivija, odnosno da se još više uključi u segment kulture RH.

Album godine “Soundproof” potpisuju Bamwise na PDV Recordsu, a nagradu su u ime HDS ZAMP-a uručili Larisa Lelić i Milan Majerović-Stilinović koji je istaknuo kako mu je večer bila ispunjena zabavnim događajima i vrijednim projektima. Poručio je kako vjeruje da je projekt Ambasadora na dobrom putu.

Nagradu za “Najbolji festival” odnio je Sonus na Zrću, a priznanje je uručila u ime Ministarstva kulture RH, načelnica sektora za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković.

U krakom obraćanju istaknula je kako se prema odazivu, ali i zanimanju publike za elektroničku scenu vidi njezina snaga, a Ambasador kao projekt je dovoljno kvalitetan da nastavi promicati i okupljati scenu.

Nagradu za životno djelo dobio je Slavin Balen radijski voditelj, DJ, organizator i strastveni kolekcionar ploča sa preko 30 godina iskustva; elektronički bend godine su NipplePeople, a najbolji techno DJ  je DJ Jock iz Splita. Insolate iz Osijeka je odnijela titulu za Ambasadora Hrvatske u inozemstvu, Marina Karamarko iz Rijeke i ove godine je najbolja Tech-House DJ-ica, Filip Motovunski kao Bass DJ, Tom Bug kao House DJ, a Matroda Future House  DJ. Ambasador potiče nove projekte u nekoliko kategorija pa je tako Najbolji novi festival Sea Star iz Umaga, a promaknuće godine Bonaca iz Pule.

Nagradu struke u 9 kategorija ocjenjivao je stručni žiri u sastavu Petar Dundov, Haris Čustović, Damir Ludvig, Seraphim Codex i Ivan Mastermix. Članovi žirija nisu mogli ocjenjivati kategorije u kojima su bili nominirani.

Najbolji single su napravili Andrea Ljekaj i pjevačica Diyala, a remix Ilija Rudman; Petar Dundov se okrunio ove godine s nagradama za vinyl godine i Live Act.

Organizatori su pripremili brojna iznenađenja u programu ponudivši dodjelu nagrada u 3. čina gdje je svaki završavao nastupom LIVE elektronike. Prvo je nastupao Surka Beatbox, pa bend Beat Busters, a svečanu dodjelu su zatvorili NipplePeople s 3 glazbena broja. Potom je uslijedilo zajedničko fotografiranje svih dobitnika, jer je jedna od ključni poruka ovog projekta okupljanje scene i postizanje zajedništva.

Od samog početka Ambasador 2017 ponudio je pretprogram s glazbom na vinylima i predstavljanjem glazbenih Udruga koje su prezentirale najmodernija tehnološka dostignuća. Posebnost ove godine svakako je i Ambasadorova Burza znanja u koju su se uključili mnogi umjetnici kako bi svoje usluge lakše ponudili sceni.

Ambasadorov završni party održava se u subotu 25.11. u Boogaloo klubu na dva floora, na kojem će svirati Ambasadori 2016. i 2017. godine. Petar Dundov, Filip Motovunski, Andrea Ljekaj, Tom Bug, Dalton Trance Teleport, Butters (Less is More), Marin Biočić b2b Tino Dobrić (Seriously Twisted) su upravo potvrđeni, a već prije su najavljeni Ana Antonova, DJ Xed, ikonal Live, Le Chocolat Noir Live, Lunar Dawn, System Divine, Toxic i Yakka.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.