x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP podržao STEM revoluciju u školama

Donacijom od 1.500,00 američkih dolara, HDS ZAMP podržao je inicijativu Croatian Makersa (IRIM - Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih) kojoj je cilj STEM revolucija u hrvatskom školstvu.

„HDS ZAMP je iznimno sretan da može podržati projekt koji je istovremeno i kreativan i obrazovan, posebno jer je namijenjen osnovnoškolskoj djeci. Čvrsto vjerujemo da je poticanje kreativnosti upravo u obrazovanju najvažnije za razvoj i poticanje mladih, kako bi razvojem svog talenta i vještina sebi i Hrvatskoj stvorili bolju budućnost“, izjavio je glavni direktor ZAMP-a, Nenad Marčec.

„STEM područje (Science, Technology, Engineering and Mathematics) je ključno, ne samo jer se u njemu nalazi većina najatraktivnijih zanimanja današnjice, nego i zato jer kompetencije iz tog područja postaju nezaobilazne u većini drugih zanimanja, a i ključno je za razvijanje duha i karaktera.

Ovom kampanjom želimo iskoristiti veliku polugu do sada uključenih 360 osnovnih škola i drugih ustanova, 1800 podijeljenih robota i 8000 uključene djece u Croatian Makers ligu i u hrvatske osnovne škole, te masovno uvesti najmoderniju obrazovnu tehnologiju: svako dijete treba dobiti šansu, zbog njega samoga i zato jer nas je premalo da bismo gubili potencijale“, navodi se na Indiegogo stranici inicijative.

Kampanju je dosad podržalo više od 2200 donatora, prikupivši 272.745,00 dolara. „Vjerujemo da uspješnim implementiranjem ove faze možemo inducirati sljedeću, a to je da svako dijete u 6. ili 7. razredu osnovnih škola u Hrvatskoj dobije jedan micro:bit u ruke, zajedno s pripadajućom edukacijom i tako radikalno zatvorimo tehnološki i mentalni procjep između onoga što hrvatsko školstvo nudi i što je suvremenim mladim ljudima potrebno. Ovdje već govorimo o 40.000 micro:bitova. Takva masa najsuvremenije tehnologije može promijeniti ne samo školstvo, nego i društvo“, navode inicijatori kampanje.

Više o STEM revoluciji i načinima potpore kampanje možete saznati na linku.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.