x

Uključite se u kampanju

Uključite se kao autor u našu akciju "Glas autora" i pomozite nam u edukaciji onih koji bez Vaše dozvole - odobrenja HDS ZAMP-a, javno koriste vaša glazbena djela. Jeste li znali da je javno korištenje glazbenih djela bez odobrenja također oblik piratstva - tzv. sivo piratstvo koje prvenstveno šteti Vama - autorima? Neplaćanje naknada (dakle sivo piratstvo) umanjuje ukupno prikupljena sredstva iz kojih se isplaćuju autorski honorari.

Kako bi što bolje i kvalitetnije ostvario Vaša prava i povećao Vaše autorske honorare, HDS ZAMP koristi sva raspoloživa pravna sredstva.

HDS-ZAMP je pokrenuo i radijsku kampanju imena "Glas autora" gdje upravo autori govore o potrebi zaštite i poštivanja autorskog prava kao temeljnog uvjeta ne samo za vlastitu materijalnu egzistenciju, već kao temeljnog uvjeta za daljnje stvaranje glazbe i glazbenu kreativnost. Radijska kampanja odvija se na gotovo svim lokalnim radio-postajama diljem Hrvatske, a sve autore koji misle da svojim afirmativnim izjavama u korist poštivanja autorskog prava, mogu educirati javnost o autorskopravnoj zaštiti pozivamo da se jave u HDS-ZAMP osobno ili preko ovih stranica, kako bi i njihova izjava postala dijelom kampanje.

Naša borba za Vaša prava i Vaše honorare svake godine pokazuje rezultate i sve je manje onih koji glazbu koriste ilegalno, a prikupljena masa autorskih naknada koje idu za raspodjelu Vaših honorara sve je veća. Međutim, brzi tempo razvoja tehnologija stalno omogućuje nove načine korištenja glazbenih djela i tako nam nameće sve brži tempo prilagodbe poslovanja, ali upravo i ovo edukacijsko djelovanje.

Potreban nam je i Vaš glas. Danas tehnologije omogućavaju da se glazba koristi gotovo na svim mjestima i u svakom trenutku. Zato danas ljudi više-manje glazbu uzimaju zdravo za gotovo, kao nešto što je jednostavno uvijek prisutno. Pritom, nažalost, ne razmišljaju da ste Vi u stvaranje te glazbe uložili svoj talent, trud, znanje, ideje i vrijeme. Zato i na autorskopravnu zaštitu, koja Vama omogućava prihode i time stvaranje novih djela, nerijetko gledaju kao na nešto nikome važno pa zato i nepotrebno. Upravo zato Vi sami javno morate reći da su glazbena djela Vaša djela i da je njihovo stvaranje ono čime se bavite i od čega živite, kao i da Vam upravo jedino autorskopravna zaštita omogućava da od vlastita rada i živite.

Uključite se i Vi u našu kampanju "Glas autora". Vaše izjave i fotografije objaviti ćemo na našim stranicama i koristiti u medijima i promotivnim materijalima. Tako ćete i Vi djelovati na povećanje ukupno prikupljenih naknada iz kojih se dijele autorski honorari.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.