x

Rokovi isplate, dostave podataka i prigovora

HDS ZAMP vrši četiri isplate godišnje.

  • Travanj/Listopad - isplata naknada za prava mehaničkog umnožavanja (tzv. mehanička prava), naknada od digitalnih servisa i naknada prikupljenih u inozemstvu naplaćenih u polugodišnjem razdoblju te isplata naknada s osnove sustava privatnog kopiranja. Isplate u travnju odnose se na naknade prikupljene u drugoj polovici protekle godine, a isplate u listopadu u prvih šest mjeseci tekuće godine.

          Rok za dostavu podataka – 15. veljače odnosno 15. kolovoza

          Rok za prigovor - 15. svibnja, odnosno 15. studenog

  • Lipanj/Prosinac - isplata autorskih naknada za prava javnog priopćavanja (tzv. mala prava) naplaćenih u polugodišnjem razdoblju te isplata naknada s osnove sustava privatnog kopiranja. Isplate u lipnju odnose se na naknade prikupljene u drugoj polovici protekle godine, a isplate u prosincu u prvih šest mjeseci tekuće godine.

          Rok za dostavu podataka - 15. travnja, odnosno 15. listopada

          Rok za prigovor - 15. srpnja, odnosno 15. siječnja

 

Isplata autorskih naknada

Na sjednici održanoj 26. svibnja 2015., Predsjedništvo Hrvatskog društva skladatelja donijelo je odluku kojom se, temeljem članka 84. st. 1. Pravilnika o ostvarivanju autorskih imovinskih prava, kao minimalni iznos neto svote za isplatu autorskih naknada određuje iznos od 100 kuna.

Ovom odlukom Predsjedništva smanjuju se troškovi distribucije, a autorima će prikupljeni iznos biti isplaćen u narednim obračunskim razdobljima s prijeđenih 100 kuna neto.

Na zahtjev autora, specifikacija može biti poslana i isplata provedena i s manjim iznosom, no potrebno je prethodno pismeni zahtjev uputiti na Odjel članstva (poštom Heinzelova 62A, 10 000 Zagreb ili mailom clanstvo@hds.hr).

Sve specifikacije, neovisno o iznosu, autorima su dostupne na njihovom osobnom web profilu kojem možete pristupiti klikom na link.


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.