Rokovi isplate, dostave podataka i prigovora

HDS ZAMP vrši četiri isplate godišnje.

  • Travanj/Listopad - isplata naknada za prava mehaničke reprodukcije (tzv. mehanička prava), naknada od digitalnih servisa i naknada prikupljenih u inozemstvu naplaćenih u polugodišnjem razdoblju te isplata naknada s osnove sustava privatnog kopiranja. Isplate u travnju odnose se na naknade prikupljene u drugoj polovici protekle godine, a isplate u listopadu u prvih šest mjeseci tekuće godine.

          Rok za dostavu podataka – 15. veljače odnosno 15. kolovoza

          Rok za prigovor - 15. svibnja, odnosno 15. studenog

  • Lipanj/Prosinac - isplata autorskih naknada za prava javnog priopćavanja (tzv. mala prava) naplaćenih u polugodišnjem razdoblju te isplata naknada s osnove sustava privatnog kopiranja. Isplate u lipnju odnose se na naknade prikupljene u drugoj polovici protekle godine, a isplate u prosincu u prvih šest mjeseci tekuće godine.

          Rok za dostavu podataka - 15. travnja, odnosno 15. listopada

          Rok za prigovor - 15. srpnja, odnosno 15. siječnja

 

Isplata autorskih naknada

Na sjednici održanoj 26. svibnja 2015., Predsjedništvo Hrvatskog društva skladatelja donijelo je odluku kojom se, temeljem članka 84. st. 1. Pravilnika o ostvarivanju autorskih imovinskih prava, kao minimalni iznos neto svote za isplatu autorskih naknada određuje iznos od 100 kuna.

Ovom odlukom Predsjedništva smanjuju se troškovi distribucije, a autorima će prikupljeni iznos biti isplaćen u narednim obračunskim razdobljima s prijeđenih 100 kuna neto.

Na zahtjev autora, specifikacija može biti poslana i isplata provedena i s manjim iznosom, no potrebno je prethodno pismeni zahtjev uputiti na Odjel članstva (poštom Heinzelova 62A, 10 000 Zagreb ili mailom clanstvo@hds.hr).

Sve specifikacije, neovisno o iznosu, autorima su dostupne na njihovom osobnom web profilu kojem možete pristupiti klikom na link.