x

Honorari iz inozemstva

Recipročnim ugovorima sa sestrinskim društvima u inozemstvu HDS ZAMP hrvatske autore kolektivno štiti i u svim zemljama svijeta. Naime, ta društva u svojim matičnim zemljama prikupljaju i naknade za djela hrvatskih autora koja se izdaju na nosačima zvuka ili izvode u toj zemlji te nam prosljeđuju prikupljene naknade.

HDS ZAMP ulaže i dodatne napore kako bi osigurao što bolju evidenciju vaših izvedbi u inozemstvu i isplatu honorara koji vam pripada. No, u sastavljanju što kvalitetnijih ciljanih zahtjeva pojedinim društvima u svijetu uvijek je dobrodošla i vaša pomoć i suradnja.

Što možete učiniti?

  • U tekućoj godini izvijestite nas o onim izdanjima ili izvedbama u inozemstvu za koje imate relevantne podatke. Dakle, ukoliko imate saznanja o izvedbama ili emitiranju vaših djela u inozemstvu, ispunite obrazac obavijesti o javnoj izvedbi/emitiranju djela u inozemstvu i pošaljite ga na našu adresu.
  • Također, ukoliko imate informacije u izdanju nosača zvuka u inozemstvu na kojima je i neko vaše djelo, obavijestite nas o tome putem obrasca Obavijesti o izdanju nosača zvuka.
  • Bitno je da na obrascima dostavite što više točnih podataka (ukoliko je riječ o npr. koncertu obavezno dostavite podatke o imenu grada i države te točnom mjestu i vremenu održavanja koncerta kao i nazivu organizatora koncerta), kako bi HDS ZAMP mogao sastaviti što kvalitetniji zahtjev prema određenom sestrinskom društvu u inozemstvu.
  • Naravno, to je izuzetno važno jer inozemna društva - kao i HDS ZAMP - ne mogu temeljem nepotpunih podataka evidentirati izvedbu, obračunati naknadu i zatražiti naplatu te ukoliko nemamo sve potrebne podatke postoji mogućnost da nam sestrinsko društvo odgovori da im poslani podaci nisu dovoljni za lociranje i evidentiranje tog događaja ili izdanja.
Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.