x

Pročitajte na jednom mjestu sva službena priopćenja i demantije HDS ZAMP-a vezana uz naše aktivnosti, relevantna događanja i medijske napise. 

HDS ZAMP - Newsletter listopad 2013.

 

 

Poštovani, 

newsletter HDS ZAMP-a u mjesečnom ritmu donosi Vam pregled vijesti i najava o djelovanju Stručne službe Zaštite autorskih muzičkih prava Hrvatskog društva skladatelja. 

Infografika: Hrvatska glazba u inozemstvu


Koliko daleko se čuju skladbe hrvatskih autora, članova HDS ZAMP-a  i u kojim zemljama? U našoj infografici doznajte kako raste broj članova za koje prikupljamo naknade iz inozemstva, koja društva i iz kojih zemalja nam prijavljuju najveći broj emitiranih skladbi hrvatskih autora te koji naši skladatelji temeljem prava javnog priopćavanja ostvaruju najviše honorare iz inozemstva. 

 

Aktivnosti: Održana skupština Europskog saveza skladatelja (ECSA) u Zagrebu

Hrvatsko društvo skladatelja bilo je domaćin skupštine Europskog saveza skladatelja (European Composers and Songwriters Alliance) koja je 3. i 4. listopada održana u Zagrebu. Tom prilikom okupilo se 40 delegata, predstavnika 29 društava skladatelja iz 19 europskih država. 

Razgovor s autorom: Predrag Martinjak, skladatelj hita "Suze nam stale na put"


Pjesma ˝Suze nam stale na put˝, za koju je Martinjak napisao glazbu i tekst, već 16 tjedana zaredom na prvom je mjestu službene nacionalne radijske liste HR TOP 40. 

Aktivnosti: Održan sastanak s autorima u Krapini 

Nastavljajući praksu informativnih i savjetodavnih susreta sa svojim članovima, predstavnici službe HDS ZAMP održali su 13.09. sastanak s autorima iz krapinsko-zagorske županije. Povod susretu bio je i ˝Festival kajkavskih popevki˝ koji se tog vikenda održao u Krapini. Riječ je o jednoj od 39 manifestacija koja je ove godine primila potporu putem HDS-ovog natječaja BTL, iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije. Na sastanku su bili prezentirani poslovni rezultati službe ZAMP i godišnje izvješće za 2012. godinu te novosti i najave iz rada stručne službe.

Vijesti: Razmjena ilegalnog sadržaja povećala se za 160% u samo tri godine


Studija pod imenom "Sizing the piracy universe" koja procjenjuje veličinu i doseg piratstva na internetu otkrila je da se u tri ključne regije – Sjevernoj Americi, Europi i pacifičkoj Aziji– razmjena ilegalno preuzetog sadržaja povećala za čak 160% u razdoblju 2010-2012. Brojka predstavlja 23,8% ukupnog internetskog prometa u ovim regijama. 

Ante Pecotić: "Zagrebački festival vratit će popularnu glazbu u popularni grad"


Ante Pecotić, renomirani hrvatski autor i skladatelj, novi je umjetnički direktor Zagrebačkog festivala, manifestacije u organizaciji HDS-a. U intervjuu objašnjava planove za novo izdanje festivala, najavljuje određene promjene te razmatra zašto su mišljenja o popularno-zabavnoj glazbi u Hrvatskoj podijeljena. 

Festivali: Bogata glazbena jesen potpomognuta sponzorstvima Hrvatskog društva skladatelja


Temeljem natječaja "BTL" i "Tradicional" koje Hrvatsko društvo skladatelja održava na godišnjoj razini, sponzoriraju se nezavisni glazbeni projekti od tradicionalne i popularne do alternativne glazbe. Tu je i niz sponzorstava u obliku nagrada koje se dodjeljuju skladateljima te mladim glazbenicima. U listopadu nas očekuju brojna zanimljiva događanja koja HDS sponzorira. 

Aktivnosti: HDS ZAMP i na Google+ društvenoj mreži 

Radi boljeg povezivanja s glazbenim autorima, korisnicima glazbe i javnošću, HDS i Služba ZAMP već su preko godinu dana aktivni na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Potaknuti pozitivnim iskustvima, nedavno smo otvorili i profil na rastućoj društvenoj mreži Google+. Profil na Google+ mreži će, između ostalog, omogućiti i bolje indeksiranje te pozicioniranje vijesti i tekstova objavljenih na stranici www.zamp.hr na Googlevoj tražilici.  Odsad nas, dakle, potražite  i pratite i na G+ profilu kako biste dobivali najsvježije informacije o našem radu.


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.