x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP newsletter - veljača 2019.

 

Istina o članku 13 EU Direktive o autorskom pravu

Tijekom izglasavanja nove EU Direktive o autorskom pravu, eter javnosti zagušio je niz spinova i neprovjerenih informacija o utjecaju Direktive na slobodu Interneta, konzumaciju kreativnih sadržaja i budućnost digitalnog tržišta. Kako bi se tome stalo na kraj, predstavljen je poseban web site o članku 13 Direktive, a dodatne provjerene informacije i činjenice predstavila je i doc.dr.sc. Romana Matanovac Vučković na svom makk-ovskom izlaganju.

HDS ZAMP i DJ-i: novi uvjeti suradnje

Jeftinija cijena godišnje licence, povećanje limita umnoženih djela, uvođenje klizne godišnje licence i posebna licenca bez plaćanja naknade, neke su od novosti novog ugovora između HDS ZAMP-a i DJ sekcije pri HGU. Rezultat je to višekratnih konzultacija i eksanzije elektronske scene u Hrvatskoj. Više na linku.

Pet godina Zagrebačkog festivala u brojkama

Nedavno održani 66. Zagrebački festival bio je prilika za pogled unatrag i predstavljanje konkretnih brojki i učinaka festivala u domeni HDS ZAMP-a i kolektivnog ostvarivanja prava. Otkako je 2014. nova direkcija HDS-a preuzela organizaciju Zagrebačkog festivala, festivalske pjesme emitirane su 280.755 puta, a svojim autorima donijele su zaradu od ukupno 3.136.894,53 kuna. Koje su najuspješnije pjesme i autori, pročitajte na linku.

Tamara Obrovac predstavlja Hrvatsku na Songwriter's EXPO

Tamara Obrovac, proslavljena etno jazz kantautorica, sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji glazbenih autora Songwriter's Expo 2019 koja se 18. i 19. veljače održava u Budimpešti. Jedan od partnera konferencije je i HDS ZAMP, a vi još stignete posjetiti ovo događanje uz poseban popust za pridružene članove HDS ZAMP-a.

Veliki prasak Rock&Offa, makarske Rezerve, u novom Autogramu

Prvi dobitnici u kategoriji Rock&Offa "Veliki prasak" za novog izvođača godine, makarske Rezerve, gostovali su u novom izdanju emisije "Autogram" HDS ZAMP-a i CMC televizije. Kamere ih nisu slučajno ugostile u zagrebačkom Muzeju 80-ih - pogledajte cijelu emisiju ovdje.

 

 
 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.