HDS ZAMP newsletter - veljača 2019.

 

Istina o članku 13 EU Direktive o autorskom pravu

Tijekom izglasavanja nove EU Direktive o autorskom pravu, eter javnosti zagušio je niz spinova i neprovjerenih informacija o utjecaju Direktive na slobodu Interneta, konzumaciju kreativnih sadržaja i budućnost digitalnog tržišta. Kako bi se tome stalo na kraj, predstavljen je poseban web site o članku 13 Direktive, a dodatne provjerene informacije i činjenice predstavila je i doc.dr.sc. Romana Matanovac Vučković na svom makk-ovskom izlaganju.

HDS ZAMP i DJ-i: novi uvjeti suradnje

Jeftinija cijena godišnje licence, povećanje limita umnoženih djela, uvođenje klizne godišnje licence i posebna licenca bez plaćanja naknade, neke su od novosti novog ugovora između HDS ZAMP-a i DJ sekcije pri HGU. Rezultat je to višekratnih konzultacija i eksanzije elektronske scene u Hrvatskoj. Više na linku.

Pet godina Zagrebačkog festivala u brojkama

Nedavno održani 66. Zagrebački festival bio je prilika za pogled unatrag i predstavljanje konkretnih brojki i učinaka festivala u domeni HDS ZAMP-a i kolektivnog ostvarivanja prava. Otkako je 2014. nova direkcija HDS-a preuzela organizaciju Zagrebačkog festivala, festivalske pjesme emitirane su 280.755 puta, a svojim autorima donijele su zaradu od ukupno 3.136.894,53 kuna. Koje su najuspješnije pjesme i autori, pročitajte na linku.

Tamara Obrovac predstavlja Hrvatsku na Songwriter's EXPO

Tamara Obrovac, proslavljena etno jazz kantautorica, sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji glazbenih autora Songwriter's Expo 2019 koja se 18. i 19. veljače održava u Budimpešti. Jedan od partnera konferencije je i HDS ZAMP, a vi još stignete posjetiti ovo događanje uz poseban popust za pridružene članove HDS ZAMP-a.

Veliki prasak Rock&Offa, makarske Rezerve, u novom Autogramu

Prvi dobitnici u kategoriji Rock&Offa "Veliki prasak" za novog izvođača godine, makarske Rezerve, gostovali su u novom izdanju emisije "Autogram" HDS ZAMP-a i CMC televizije. Kamere ih nisu slučajno ugostile u zagrebačkom Muzeju 80-ih - pogledajte cijelu emisiju ovdje.