x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Newsletter - veljača 2017.

 

Repertoar hrvatskih autora ponovno u Makedoniji

Nakon odluke kojom je u listopadu 2016. povuklo licencu za cjelokupan repertoar HDS-a s radijskih i televizijskih postaja u Makedoniji, Predsjedništvo Hrvatskog društva skladatelja odlučilo je poništiti tu odluku i ponovno dopustiti korištenje glazbe hrvatskih autora. Više pročitajte ovdje.

Nenad Marčec: Pred nama je uzbudljiva i digitalna 2017.!

Glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec, zadovoljan je rezultatima poslovne 2016. te najavljuje „dinamičnu i digitalnu“ 2017. u kojoj se očekuje jača uloga digitalnih servisa u ostvarivanju autorskih prava. Cijeli intervju pročitajte na linku.

Natječaj International: HDS podupire The Strange

Hrvatsko društvo skladatelja financijski će poduprijeti suradnju Bambi Molestersa i Chrisa EckmanaThe Strange, u iznosu od 150.000,00 kuna putem natječaja International. Njihov novi album namijenjen je europskom i svjetskom tržištu, a više detalja saznajte ovdje.

HDS ZAMP podržao STEM revoluciju u školama

Donacijom od 1.500,00 američkih dolara, HDS ZAMP podržao je inicijativu Croatian Makersa kojoj je cilj STEM revolucija u hrvatskom školstvu. Razvoj talenta i vještina osigurava bolju budućnost za sve, a kampanji možete donirati i vi!

Jean-Michel Jarre očitao lekciju europskim političarima

Glazbenik i umjetnik Jean-Michel Jarre, predsjednik CISAC-a čiji je član i HDS ZAMP, pozvao je političare da osiguraju pravednu naknadu za one koji stvaraju sadržaj digitalnog tržišta. Detalje Jarreovog obraćanja pročitajte ovdje.

sinkOpa: Mia Dimšić i Gruhak

Nastavlja se redovna web rubrika sinkOpa u kojoj HDS ZAMP predstavlja mlade autore vrijedne pažnje. Sinkopu ovog mjeseca nisu preskočili talentirana Osječanka, Mia Dimšić, i žestoki dubrovački rokeri, Gruhak.

Susret HDS ZAMP-a i korisnika glazbe

Otvoreni dijalog najbolji je opis odnosa HDS ZAMP-a i korisnika glazbe u poslovanju. Susret s varaždinskim ugostiteljima bio je početak ovogodišnje kampanje ZAMP-a na terenu koja se nastavlja u Požegi 23.2.

Intervju: Dobitnici nagrade DZIV-a

Državni zavod za intelektualno vlasništvo nedavno je proslavio svoju 25. obljetnicu, a svečana proslava bila je prilika za dodjelu nagrada za najbolje radove iz područja intelektualnog vlasništva i autorskog prava, ali i naš intervju s laureatima.

Natječaji HDS-a

Hrvatsko društvo skladatelja redovito podupire glazbeno stvaralaštvo i manifestacije, od tradicionalne preko popularne pa sve do elektronske glazbe. Više o dobitnicima, ali i otvorenim natječajima saznajte ovdje.

Jubilej časopisa Cantus – objavljen 200. broj!

Časopis Cantus HDS-a u svom 200. izdanju, kao i dosad, donosi aktualnosti vezane za autore i njihova prava. Digitalnu verziju pročitajte na linku, a ukoliko želite osjetiti papir pod prstima, posjetite neku od poslovnica HDS ZAMP-a u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

 

 
 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.