x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Održan susret s korisnicima u Varaždinu

U prostorima Hrvatske gospodarske komore u Varaždinu, djelatnici HDS ZAMP-a održali su susret s lokalnim korisnicima glazbe, vlasnicima kafića, restorana, klubova i ostalih ugostiteljskih objekata.

Predstavnicima ZAMP-a pridružio se autor Ivica Pepelko, redovni član Hrvatskog društva skladatelja, koji je prisutnima objasnio prirodu svog posla: "Glazba je proizvod iza kojeg stoji cijeli jedan proizvodni lanac, od mene kao autora preko aranžera i izvođača pa sve do tonskih snimatelja, producenata i diskografa. Moj posljednji album već se nakon dva dana našao na ilegalnim internetskim servisima, a zahvaljujući sustavu kolektivne zaštite HDS ZAMP-a, ostvarujem prihod od onih koji glazbu legalno, bile to radio postaje ili ugostitelji koji glazbu puštaju u kafićima i restoranima".

Na susretu su predstavljeni rezultati studije Ekonomskog instituta u Zagrebu po kojima je naknada koja se u Hrvatskoj plaća za legalno korištenje glazbe među najnižima u Europi. Također, naglašeno je kako su službe ZAMP-a na raspolaganju svim korisnicima za sve eventualne upite i nejasnoće, bilo putem referenata u poslovnicama u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu ili putem weba i e-maila.

Oni koji u svom poslovanju žele koristiti glazbu na legalan način, ovdje mogu saznati više.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.