x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Newsletter - svibanj 2015.

 

Ustani, zauzmi se. Za glazbu!

Hrvatska je obilježila Svjetski dan intelektualnog vlasništva (26. travnja) kampanjom„Ustani, zauzmi se. Za glazbu!“ koja je okupila stotine glazbenika, autora i izvođača, producenata, tehničara, glazbenih novinara, kritičara i brojnih drugih dionika domaće glazbene industrije.

Pogledajte video klipove s koncerata #zaglazbu (VIDEO 1 i VIDEO 2) i fotogaleriju „Ustani, zauzmi se. Za glazbu!“

Summit kreativnih i kulturnih industrija

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti 21. i 22. svibnja ugostit će Summit kreativnih i kulturnih industrija na kojem će preko pedeset govornika raspravljati o budućnosti i izazovima ove grane gospodarstva. HDS ZAMP, jedan od partnera događanja, uoči summita objavio je brošuru „Kreativna Hrvatska – gospodarska snaga“ koju možete pogledati i preuzeti ovdje.

Održan novi ciklus INTRO radionica

Novi ciklus INTRO radionica, u suradnji s HGF demo festivalom, posjetio je nekoliko hrvatskih gradova. Na radionicama namijenjenim mladim glazbenicima pričalo se o ulasku u sustav kolektivne zaštite i snalaženju u labirintu glazbene industrije. Pogledajte kako je bilo na radionicama u RijeciZagrebuŠibeniku, Splitu i Zadru...

Rubrike: Tjedan autora & Autogram

Emisija Tjedan autora na CMC televiziji predstavlja najpoznatije domaće autore, njihovo stvaralaštvo i inspiraciju te poglede na zaštitu autorskih prava. Sve emisije dostupne suovdje. Rubrika Autogram posljednja je novost na našem webu, a s radošću i zanimanjem prate je fanovi, ali i glazbenici. Pročitajte Autograme naših poznatih glazbenika.

Krenule isplate za mehanička prava - 2/2014

Na račune ukupno 9916 autora i nositelja prava, od čega je 3388 domaćih autora, ovih je dana raspodijeljeno 1.111.657,29 kuna temeljem naknada prikupljenih obračunom mehaničkih prava za drugu polovicu 2014. Više detalja pročitajte ovdje.

Kreativci diljem svijeta ustaju za svoja prava

Kreativci diljem svijeta sve su glasniji u borbi za svoja prava. Svjetski dan intelektualnog vlasništva bio je sjajna prigoda da šira javnost sazna specifičnost njihovog poziva i potrebu za zakonskom regulacijom i prilagođavanje digitalnom tržištu. Svakako potpišite ipeticiju „Fair Internet“ kojom izvođači pozivaju na pravednije naknade.

 
 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.