x

Pročitajte na jednom mjestu sva službena priopćenja i demantije HDS ZAMP-a vezana uz naše aktivnosti, relevantna događanja i medijske napise. 

Newsletter prosinac 2013.

 

 

 

 

 

 

Novi promo cd/kalendar HDS ZAMP-a za 2014. 


 

Hrvatsko društvo skladatelja u suradnji s autorima, diskografima i publisherima i ove je godine objavilo tematski promo cd/kalendar kojem je svrha promocija autora i njihovih prava. Ovogodišnji izbor teme sam se nametnuo, s obzirom da je diskografska nagrada Porin proslavila obljetnicu – 20 godina postojanja.  (opširnije

Pogledajte panele s Međunarodne autorske kreativne konferencije

Međunarodna autorska kreativna konferencija, pod sloganom „Autorstvo i kreativnost – snaga za 21. stoljeće“, uspješno je održana u Zagrebu od 9. – 11. prosinca 2013. S više od 300 registriranih sudionika, konferencija je, kao plod suradnje udruga Institut hrvatske glazbe (IHG), Hrvatsko društvo za autorsko pravo (HDAP – ALAI) i Adria MC, bila pravi međunarodni skup. Predavači i sudionici okruglih stolova pristigli su iz zemalja članica EU - Austrije, Francuske, Poljske, Slovenije, ali i iz regije - Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. (opširnije)

Patrick Ager: "Autorska prava u EU – snaga 21. stoljeća"


 

Jedna od glavnih tema na MAKK-u bila je pozicija autorskog prava u 21. stoljeću. O tome je izlaganje održao glavni tajnik Europskog saveza skladatelja, Patrick Ager. Donosimo kratak intervju. (opširnije)

Projekt "Tjedan Autora": Predstavljeni Predrag Martinjak, Neno Belan, Husein Hasanefendić Hus, Petar Beluhan i Zrinko Tutić

"Tjedan Autora" uspješan je novi projekt Hrvatskog društva skladatelja. Kako samo ime kaže, svakog tjedna, gledateljima CMC televizije se predstavljaju značajni hrvatski skladatelji popularne glazbe, autori koji kreiraju i utječu na domaću, ali i regionalnu glazbenu scenu. Pogledajte portrete Zrinka Tutića,  Petra Beluhana, Huseina Hasanefendića Husa, Nene Belana i Predraga Martinjaka. (opširnije)

Održana još jedna akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu"


 

U subotu 23.11.2013. je u Zagrebu, održano novo izdanje edukativne akcije „Stop krivotvorinama i piratstvu“. Uz nastup DJ-a i prigodni glazbeni program, gosti akcije bili su autori i izvođači Goran Karan, Sandi Cenov i Antonija Šola. U razgovoru s voditeljem Draženom Turinom Šajetom dali su svoje mišljenje o krivotvorinama i piratstvu te ukazali na važnost poštivanja prava intelektualnog vlasništva. (opširnije)

Natječaj za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu


 

HDS je objavio novi natječaj, poznatiji kao "Internacional". Cilj mu je povećati konkurentnost glazbenih djela i produkcije hrvatskih autora u međunarodnom i globalnom kontekstu, čime bi na kvalitetan način ostvarili dodatnu prepoznatljivost svoje zemlje, njezine kulture, glazbe i identiteta. Natječajem se podupire i promovira glazbeno stvaralaštvo svih žanrova na način kojim se stimulira kvaliteta i izvrsnost. (opširnije)

Autorsko pravo za digitalno doba


 

Zastupnici Europskog parlamenta pozdravili su u utorak, 26. studenog, dogovor s državama članicama kako bi se pružateljima online usluga omogućilo jednostavnije pribavljanje licenci za streaming glazbe na cijelom teritoriju EU. Prijedlog zakona potiče stvaranje glazbenih servisa diljem EU te osigurava nositeljima prava bolju zaštitu i efikasniju isplatu tantijema. (opširnije)

Objavljena prva Top lista 61. Zagrebačkog festivala

Pjesme s nadolazećeg 61. Zagrebačkog festivala predstavljene su u radijskom eteru, a sudeći po dosadašnjim emitiranjima, radijskim urednicima se dosad najviše svidjela pjesma "Volim te još" Letećeg odreda. Slijede je Pavel i "Čuvaj me" te Neno Belan s "Anđela, anđele" na trećem mjestu. (opširnije)  

 
 
Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.