x

Hoteli

Glazba pripada autorima koji su je stvorili i ostalim nositeljima prava. Osim prava autora glazbenih djela, na glazbi postoje i prava umjetnika izvođača i prava proizvođača fonograma. Njihova prava također se ostvaruju kolektivno, a u Hrvatskoj ih predstavljaju udruge HUZIP (Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava) i ZAPRAF (Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava). Suradnjom svih nositelja prava na glazbenim djelima u Hrvatskoj moguće je vrlo jednostavno, kroz Službu HDS ZAMP, doći do svih potrebnih odobrenja za korištenje glazbe. Drugim riječima, naknade za sve nositelje prava za korištenje cjelokupnog svjetskog glazbenog repertoara naplaćuju se u jedinstvenom sustavu i kroz jedinstvenu cijenu.

Obračun naknade za hotele, aparthotele, hotelska naselja, apartmanska naselja itd. sporazumno je ugovoren s Hrvatskom udrugom hotelijera i restoratera, odnosno Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske. Tim Sporazumom utvrđeni su elementi za zaključivanje pojedinačnih ugovora.

Tekst Sporazuma možete pročitati ovdje, a pojedinačni godišnji ugovori sklapaju se u jednoj od naših poslovnica u Zagrebu, Splitu, Rijeci ili Osijeku. Kontakte možete pronaći ovdje (Odjel javne izvedbe). 

Sve što trebate učiniti jest on-line prijaviti korištenje glazbe ili nam uz zahtjev za ugovor poslati ispunjenu prijavu stalnog korištenja glazbe u hotelu. Pripadajuće obrasce potrežite u izborniku Dokumenti. 


Glazba radi za vas

Glazba dokazano vrlo povoljno utječe na poslovanje ugostiteljskih i uslužnih objekata. Provjerite kako u hotelskom objektu od glazbe dobiti maksimum.

Što kažu naši korisnici? 

Brojni korisnici glazbe u poslovanju već su se sami uvjerili u prednosti koju mogu ostvariti upotrebom glazbe, investirajući u njezino legalno korištenje. Neki od njih to su svojim izjavama posvjedočili. Pogledajte što kažu neki od naših stalnih korisnika.
Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers
x

Kalkulator naknade za korištenje glazbe

Izračun je informativne prirode. Za točne izračune i ponudu koja će u obzir uzeti eventualne popuste, molimo Vas da nas
izravno kontaktirate.

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.