x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Newsletter - lipanj 2017.

 

Kreću isplate malih prava za 2. polovicu 2016.

Završen je obračun autorskih honorara za prava javnog priopćavanja glazbenih djela, tzv. „mala prava“, za drugu polovicu 2016. godine. Za ovo obračunsko razdoblje, stručna služba ZAMP zabilježila je i obradila 3.747.650 izvedbi 187.465 korištenih djela od ukupno 92.747 hrvatskih i inozemnih autora i nositelja prava.

Hrvatski autori i EU-parlamentarci: Kreativnost zaslužuje budućnost!

Delegacija Hrvatskog društva skladatelja i službe ZAMP sastala se s našim europarlamentarcima u Bruxellesu. Naši su kreativci zastupnicima predstavili položaj autora u kontekstu aktualne europske reforme autorskog prava i rastućeg digitalnog tržišta. U sklopu foruma "Meet the Authors", glas hrvatskih autora pridružio sve glasnijem zboru europskih kreativaca - više pročitajte ovdje.

Autori: Zadovoljni smo suradnjom s HDS ZAMP-om!

Interna anketa koju je stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja provela među svojim članovima pokazala je zavidne brojke i činjenice – 82,05% članova zadovoljno je suradnjom s HDS ZAMP-om, a 69,42% njih smatra kako su pravodobno i pravovaljano informirani o poslovanju službe. Više detalja saznajte ovdje.

HDS ZAMP partner dviju manifestacija mladih kreativaca

Prepoznavši važnost edukacije djece i mladih o važnosti i poštivanju intelektualnog vlasništva, HDS ZAMP se pridružio projektima s fokusom na najmlađe kreativce iz raznih umjetničkih područja. Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti bio je domaćin Festivala dječjeg glazbenog stvaralaštva, te manifestacije DIV - Dan intelektualnog vlasništva za djecu i mlade.

Održano predavanje Iz prve ruke - koncerti

Drugo izdanje predavanja „Iz prve ruke“ bilo je posvećeno temi koncerata i koncertne industrije, od bookinga do naplate. Predavanje je izazvalo velik interes publike, a o čemu se točno pričalo, pročitajte ovdje.

Nova emisija na Hrvatskoj televiziji - Poprock.hr

Unison - Hrvatski glazbeni savez pokretač je nove emisije na 2. programu Hrvatske televizije, "Poprock.hr"! Svakog radnog dana od 19:10 sati, emisija će promovirati aktualnosti i stvaralaštvo hrvatskih glazbenika. Pozivamo Vas da se uključite u kreiranje emisije slanjem informacija, vijesti i prijedloga na poprock@unison.hr

 

 
 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.