x

U današnjem konkurentnom poslovnom okružju, mnogi traže nove načine kojima bi mogli unaprijediti svoje poslovanje i tako privući i zadržati klijente te poboljšati radne uvjete i okružje u kojem rade zaposlenici. Glazba može dati tu prednost!

Zabavne priredbe

Glazba pripada autorima koji su je stvorili i ostalim nositeljima prava na djelima. Stoga su organizatori zabavnih priredbi dužni događanje prije samog održavanja prijaviti HDS ZAMP-u, te pribaviti potrebno odobrenje. Budući da se autorski honorari za održane priredbe isplaćuju točno onim autorima čija djela su izvođena na priredbama, organizatori priredbi dužni su na propisanom obrascu najkasnije u roku od 15 dana od dana izvedbe, HDS ZAMP-u dostaviti programe izvedenih djela.

Obračun autorske naknade za korištenje glazbenih djela na zabavnim priredbama u ugostiteljskim objektima (standardna večer sa živom glazbom, sezonska priredba kao npr. maškare, Martinje, Valentinovo i sl., kolektivna priredba kao npr. proslava, banket, maturalna, brucoška, klupka večer i sl, svadbe, doček Nove godine) sporazumno je ugovoren s Hrvatskom obrtničkom komorom te ovisno o vrsti zabavne priredbe u ugostiteljskom objektu obuhvaća nekoliko parametara (prihod, kapacitet prostora i područje u kojem se ugostiteljski objekt nalazi), a temeljem Općeg ugovora za javno korištenje glazbe sklapa moguće je sklapanjem pojedinačnog ugovora za veći broj zabavnih priredba u ugostiteljskim objektima tijekom jedne kalendarske godine ostvariti popust na količinu.

Obračun autorske naknade za korištenje glazbenih djela na zabavnim priredbama izvan ugostiteljskih objekata ovise o nekoliko parametara (vrsti zabavne priredbe, prihod). 

Pojedinačni ugovor temeljem Općeg ugovora o uvjetima za javno korištenje glazbe sklapa se u jednoj od našh poslovnica u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku. Kontakte možete pronaći ovdje (Odjel javne izvedbe). 

Sve što trebate napraviti jest on-line prijaviti korištenje glazbe ili nam uz zahtjev za ugovor poslati ispunjenu prijavu stalnog korištenja glazbe. Pripadajuće obrasce također možete pronaći u izborniku Dokumenti.

Informativnu jedinstvenu cijenu naknade možete izračunati u našem kalkulatoru.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers
x

Kalkulator naknade za korištenje glazbe

Izračun je informativne prirode. Za točne izračune i ponudu koja će u obzir uzeti eventualne popuste, molimo Vas da nas
izravno kontaktirate.

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.