Proslave / zabavne priredbe

Prije proslave odnosno priredbe prijavite nam svoje događanje i pribavite potrebno odobrenje. Budući da se autorski honorari za održane priredbe isplaćuju točno onim autorima čija djela su izvođena na takvim događanjima, trebate nam dostaviti programe izvedenih, odnosno prikazanih djela. Najčešće je dovoljno je da nam uz popunjeno zaglavlje našeg obrasca (bez popunjavanja dijela koji se odnosi na izvedene djela) dostavite i set listu izvođača koji su nastupali. Zakonski rok za dostavu ovih podataka je 14 dana nakon održavanja koncerta.

Obračun autorske naknade za korištenje glazbenih djela na zabavnim priredbama u ugostiteljskim objektima (standardna večer sa živom glazbom, sezonska priredba kao npr. maškare, Martinje, Valentinovo i sl., kolektivna priredba kao npr. proslava, banket, maturalna, brucoška, klupka večer i sl, svadbe, doček Nove godine) sporazumno je ugovoren s Hrvatskom obrtničkom komorom te ovisno o vrsti zabavne priredbe u ugostiteljskom objektu obuhvaća nekoliko parametara (prihod, kapacitet prostora i područje u kojem se ugostiteljski objekt nalazi), a temeljem Općeg ugovora za javno korištenje glazbe sklapa moguće je sklapanjem pojedinačnog ugovora za veći broj zabavnih priredba u ugostiteljskim objektima tijekom jedne kalendarske godine ostvariti popust na količinu.

Obračun autorske naknade za korištenje glazbenih djela na zabavnim priredbama izvan ugostiteljskih objekata ovisi o nekoliko parametara (vrsti zabavne priredbe, prihod). 

Za sklapanje pojedinačnog ugovora temeljem Općeg ugovora o uvjetima za javno korištenje glazbe obratite se našem Odjelu priredbi na e-mail priredbe.prijava@hds.hr

Sve što trebate napraviti jest on-line prijaviti korištenje glazbe ili nam uz zahtjev za ugovor poslati ispunjenu prijavu stalnog korištenja glazbe. Pripadajuće obrasce također možete pronaći u izborniku Dokumenti.

Informativnu jedinstvenu cijenu naknade možete izračunati u našem kalkulatoru.