x

U današnjem konkurentnom poslovnom okružju, mnogi traže nove načine kojima bi mogli unaprijediti svoje poslovanje i tako privući i zadržati klijente te poboljšati radne uvjete i okružje u kojem rade zaposlenici. Glazba može dati tu prednost!

Glazbene priredbe - koncerti

Prije koncerta prijavite nam svoje događanje i pribavite potrebno odobrenje. Budući da se autorski honorari za održane koncerte isplaćuju točno onim autorima čija djela su izvođena na koncertima, trebate nam dostaviti programe izvedenih, odnosno prikazanih djela. Najčešće je dovoljno je da nam uz popunjeno zaglavlje našeg obrasca (bez popunjavanja dijela koji se odnosi na izvedene djela) dostavite i set listu izvođača koji su nastupali. Zakonski rok za dostavu ovih podataka je 14 dana nakon održavanja koncerta

Autorske naknade koje je dužan platiti organizator koncerta sporazumno su ugovorene sa Sekcijom koncertnih promotora pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Tekst Sporazuma možete pronaći u izborniku Dokumenti. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i poglavito posljedice koje je korona kriza ostavila na koncertne promotore i organizatore događanja, za sve koncerte u 2022. godini primjenjujemo COVID popust od 10%.

Za javno korištenje tradicionalnih glazbenih djela u njihovom izvornom obliku korisnik plaća autorsku naknadu, a ta se naknada koristi za poticanje umjetničkog i kulturnog stvaralaštva nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti u području glazbenog stvaralaštva. Naknade za kulturno umjetnička društva koja samostalno organiziraju svoje nekomercijalne koncerte te izvode pretežito tradicionalna glazbena djela sporazumno su ugovorene s Hrvatskim saborom kulture i Međunarodnim savjetom organizatora festivala folklora i tradicijske kulture – Hrvatska sekcija. Tekst oba ugovora možete pogledati u izborniku Dokumenti.

Za pojedinačni ugovor temeljem navedenih Općih ugovora obratite se našem Odjelu priredbi na e-mail priredbe.prijava@hds.hr. 

Sve što trebate napraviti jest poslati ispunjenu prijavu stalnog korištenja glazbe. Pripadajući obrazac (Prijava glazbene priredbe) također možete pronaći u izborniku Dokumenti.

Ukoliko se odlučujete za organizaciju koncerta uz live streaming, više detalja o reguliranju autorskih prava saznajte ovdje.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers
x

Kalkulator naknade za korištenje glazbe

Izračun je informativne prirode. Za točne izračune i ponudu koja će u obzir uzeti eventualne popuste, molimo Vas da nas
izravno kontaktirate.

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.