x

Glazbene priredbe - koncerti

Glazba pripada autorima koji su je stvorili i ostalim nositeljima prava na djelima. Stoga su organizatori koncerta i ostalih kulturno-umjetničkih priredbi dužni događanje prije samog održavanja prijaviti HDS ZAMP-u, te pribaviti potrebno odobrenje. Budući da se autorski honorari za održane koncerte isplaćuju točno onim autorima čija djela su izvođena na koncertima, priređivači koncerata dužni su na propisanom obrascu najkasnije u roku od 15 dana od dana izvedbe, HDS ZAMP-u dostaviti programe izvedenih, odnosno prikazanih djela.

Autorske naknade koje je dužan platiti organizator koncerta sporazumno su ugovorene sa Sekcijom koncertnih promotora pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Tekst Sporazuma možete pronaći u izborniku Dokumenti.

Za javno korištenje tradicionalnih glazbenih djela korisnik plaća autorsku naknadu, a ta se naknada koristi za poticanje umjetničkog i kulturnog stvaralaštva nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti u području glazbenog stvaralaštva. Naknade za  kulturno umjetnička društva koja samostalno organiziraju svoje nekomercijalne koncerte te izvode pretežito tradicionalna glazbena djela sporazumno su ugovorene s Hrvatskim saborom kulture i Međunarodnim savjetom organizatora festivala folklora i tradicijske kulture – Hrvatska sekcija. Tekst oba ugovora možete pogledati u izborniku Dokumenti.

Pojedinačni ugovor temeljem navedenih Općih ugovora sklapa se u jednoj od našh poslovnica u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku. Kontakte možete pronaći ovdje (Odjel javne izvedbe). 

Sve što trebate napraviti jest poslati ispunjenu prijavu stalnog korištenja glazbe. Pripadajući obrazac (Prijava glazbene priredbe) također možete pronaći u izborniku Dokumenti.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers
x

Kalkulator naknade za korištenje glazbe

Izračun je informativne prirode. Za točne izračune i ponudu koja će u obzir uzeti eventualne popuste, molimo Vas da nas
izravno kontaktirate.

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.