x

Zabavni parkovi

Glazba pripada autorima koji su je stvorili i ostalim nositeljima prava. Osim prava autora glazbenih djela, na glazbi postoje i prava umjetnika izvođača i prava proizvođača fonograma. Njihova prava također se ostvaruju kolektivno, a u Hrvatskoj ih predstavljaju udruge HUZIP (Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava) i ZAPRAF (Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava). Suradnjom svih nositelja prava na glazbenim djelima u Hrvatskoj moguće je vrlo jednostavno, kroz Službu HDS ZAMP, doći do svih potrebnih odobrenja za korištenje glazbe. Drugim riječima, naknade za sve nositelje prava za korištenje cjelokupnog svjetskog glazbenog repertoara naplaćuju se u jedinstvenom sustavu i kroz jedinstvenu cijenu.

Obračun naknade za korištenje glazbenih djela u zabavnom i luna parku radi se temeljem broja radnih dana zabavnog ili luna parka. Obračun naknade za korisnike koji pristupe zaključenju pojedinačnog ugovora sporazumno je ugovoren s Udrugom djelatnika pokretnih zabavnih radnji luna-park i  Udrugom luna parkova i zabavnih radnji - Agram zabavni park te obuhvaća nekoliko parametara (broj radnih dana, broj sprava i kvadraturu). Tekst oba Opća ugovora možete pogledati u izborniku Dokumenti.

Pojedinačni ugovor temeljem navedenih Općih ugovora sklapa se u jednoj od našh poslovnica u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku. Kontakte možete pronaći ovdje (Odjel javne izvedbe). 

Sve što trebate napraviti jest poslati ispunjenu prijavu stalnog korištenja glazbe. Pripadajući obrazac također možete pronaći u izborniku Dokumenti.

Informativni izračun jedinstvene naknade možete provjeriti u našem kalkulatoru.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers
x

Kalkulator naknade za korištenje glazbe

Izračun je informativne prirode. Za točne izračune i ponudu koja će u obzir uzeti eventualne popuste, molimo Vas da nas
izravno kontaktirate.

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.