x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP još jednom uz Slavoniju i ronioce

"Playlista za Slavoniju" kojom hrvatski autori i HDS ZAMP pomažu poplavom ugroženim područjima u Slavoniji, posjetila je i Rijeka Nautic Show koji je upravo otvoren na Gatu Karoline Riječke.

Nakon glavnog zagrebačkog trga, humanitarni projekt ronilačkog kluba Nemo Adriatic "Pogled u plavo" predstavio se i na riječkom sajmu, uz potporu i sudjelovanje stručne službe HDS ZAMP - prikupljale su knjige za poplavljene škole i knjižnice u Slavoniji, a darivatelji su imali priliku zaroniti u improviziranom bazenu uz stručni nadzor profesionalnih ronioca i razgledati jedinstvenu podvodnu izložbu "Pogled u plavo". Cijelu manifestaciju pratila je i zvučna kulisa "Playliste za Slavoniju" koja broji preko 200 naslova, a kojom su se autori na godinu dana odrekli svojih autorskih naknada u korist žrtava poplave.

Podsjetimo, osim što je iz troškova vlastitog poslovanja HDS ZAMP već izdvojio 150.000 kuna, inicijativa za stvaranjem playliste okupila je najveća imena domaće glazbe koja će odricanjem od svojih tantijema pomoći poplavljenim slavonskim područjima. Prikupljeni iznos u prvih 6 mjeseci ove godine objavit će se po polugodišnjem obračunu, u prosincu 2014.


Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.