x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

"Playlista za Slavoniju" zvučna kulisa humanitarnog vikenda

HDS ZAMP bio je pokrovitelj manifestacije „Pogled u plavo: promocija Hrvatske kroz ronjenje“  koja je održana na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića 13. i 14. rujna. Ronilački klub HRVI Nemo Adriatic je svom projektu kojim promovira ljepote hrvatskog podmorja, ronjenje i ronilačke lokacije, sport kao preduvjet zdravog načina života i ekologiju,  za ovu priliku dodao podnaslov „Zagrebački ronioci za Slavoniju“ kako bi ukazao na pomoć koju su ove godine pružili  - i još uvijek pružaju -  poplavom ugroženim područjima zemlje.

Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP su se sa zadovoljstvom pridružili ovom zbivanju. Osim što je HDS ZAMP za pomoć već izdvojio 150.000 kuna iz troškova svog poslovanja, kreirana je i posebna „Playlista za Slavoniju“ koja broji preko 200 naslova, a kojom su se autori na godinu dana odrekli svojih autorskih naknada u korist žrtava poplave. Lista je predstavljena „uživo“ baš ovom prilikom: cijelog su vikenda upravo pjesme s nje odzvanjale zagrebačkim glavnim trgom, podsjećajući prolaznike i medije na potrebu nastavka pomaganja. Tom su prilikom na Trg navratili i naši poznati članovi Rajko Dujmić i Sandi Cenov. Iskazali su zadovoljstvo cijelom akcijom i nadu da će emitiranje i izvođenje i njihovih skladbi doprinijeti da se prikupi značajan iznos.

Kišno vrijeme nije išlo na ruku organizatorima akcije, ali nije ih ni zaustavilo: uz pomoć Algoritma organizirano je i prikupljanje knjiga za knjižnice, škole i vrtiće u poplavljenim područjima. „Pogled u plavo“ svakog donosioca knjige nagradio je besplatnim discovery uronom u punoj ronilačkoj opremi, a Algoritam će za svaku donesenu knjigu donirati još jednu. Tom su prilikom na trgu svoje knjige predstavili i Cody McClain Brown i poznata kantautorica Jelena Radan.

Autori knjiga i glazbe, fotografi, ronioci, klub sinkroniziranog plivanja i mnogi drugi u ovoj su akciji još jednom pokazali kako je važno pomoći u nevolji. HDS ZAMP zahvaljuje svima njima na suradnji i posebno, još jednom, svim autorima koji su se odazvali pozivu na kreiranje „Playliste za Slavoniju“. Svotu koju je lista prikupila u prvih 6 mjeseci ove godine objavit ćemo po polugodišnjem obračunu, u prosincu 2014.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.