x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Nakon Zagreba, INTRO i u Karlovcu!

Nova sezona INTRO radionica HDS ZAMP-a uspješno je započela gostovanjem u Centru za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb koje je okupilo mlade glazbenike – sudionike demo festivala „KvARTura 2014“. Za ovu priliku INTRO je bio pojačan komplementarnom radionicom „Glazbenik sam, a što sad?“ u organizaciji Hrvatske glazbene unije stoga su sudionici u neformalnom okruženju radionice dobili sve informacije potrebne za ulazak u svijet glazbene industrije.

Mladi zagrebački autori – istovremeno i izvođači – saznali su sve o autorskom pravu, zaštiti svojih djela te ostvarivanju autorske naknade za javno izvođenje svojih pjesama, ali i o članstvu u izvođačkoj udruzi, ostvarivanju svojih izvođačkih prava, tajnama pregovora s organizatorima koncerata, diskografima, publisherima i ostalima u lancu glazbene proizvodnje.

Uz predstavnike i moderatore dviju kreativnih udruga, radionice su posjetili posebni gosti koji su prenijeli brojne savjete i iskustva svojim mlađim kolegama: Nikša Bratoš, predsjednik HGU-a, ugledni producent, skladatelj i aranžer, dobitnik najvećeg broja nagrada Porin; Nenad Borgudan, spiritus movens i glavni autor banda Detour koji radijski eter puni hitovima „Daleko, Snijeg i Srce veliko“;  Gordan Muratović, poznatiji pod umjetničkim imenom Coco Mosquito, autor, gitarist, producent i vođa kultnih Jinxa te Damir Kedžo, jedan od najperspektivnijih domaćih vokala.

INTRO svoju misiju nastavlja već u četvrtak, 25. rujna, u karlovačkoj Maloj Sceni Hrvatskog doma (Ulica Frana Kurelca) u 17 sati. Tamo će sudionici Pickup Music Festivala također imati priliku saznati odgovore na relevantna pitanja iz svoje autorske i glazbeničke perspektive. Ulaz je, naravno, besplatan i otvoren za sve zainteresirane.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.