Nakon Zagreba, INTRO i u Karlovcu!

Nova sezona INTRO radionica HDS ZAMP-a uspješno je započela gostovanjem u Centru za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb koje je okupilo mlade glazbenike – sudionike demo festivala „KvARTura 2014“. Za ovu priliku INTRO je bio pojačan komplementarnom radionicom „Glazbenik sam, a što sad?“ u organizaciji Hrvatske glazbene unije stoga su sudionici u neformalnom okruženju radionice dobili sve informacije potrebne za ulazak u svijet glazbene industrije.

Mladi zagrebački autori – istovremeno i izvođači – saznali su sve o autorskom pravu, zaštiti svojih djela te ostvarivanju autorske naknade za javno izvođenje svojih pjesama, ali i o članstvu u izvođačkoj udruzi, ostvarivanju svojih izvođačkih prava, tajnama pregovora s organizatorima koncerata, diskografima, publisherima i ostalima u lancu glazbene proizvodnje.

Uz predstavnike i moderatore dviju kreativnih udruga, radionice su posjetili posebni gosti koji su prenijeli brojne savjete i iskustva svojim mlađim kolegama: Nikša Bratoš, predsjednik HGU-a, ugledni producent, skladatelj i aranžer, dobitnik najvećeg broja nagrada Porin; Nenad Borgudan, spiritus movens i glavni autor banda Detour koji radijski eter puni hitovima „Daleko, Snijeg i Srce veliko“;  Gordan Muratović, poznatiji pod umjetničkim imenom Coco Mosquito, autor, gitarist, producent i vođa kultnih Jinxa te Damir Kedžo, jedan od najperspektivnijih domaćih vokala.

INTRO svoju misiju nastavlja već u četvrtak, 25. rujna, u karlovačkoj Maloj Sceni Hrvatskog doma (Ulica Frana Kurelca) u 17 sati. Tamo će sudionici Pickup Music Festivala također imati priliku saznati odgovore na relevantna pitanja iz svoje autorske i glazbeničke perspektive. Ulaz je, naravno, besplatan i otvoren za sve zainteresirane.